Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Antal elever
Antal elever: cirka 300 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 217,5
(medelvärde: 238,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 300 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 217,5
(medelvärde: 238,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Hvilan Gymnasium

Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi, på Spira Teoretiska Gymnasium i Stockholm


Ekonomiprogrammet passar för dig som drömmer om att starta eget och funderar på vad som gör ett företag framgångsrikt, eller för dig som gillar domstolsserier där juridiken står i fokus.

Det behövs alltid duktiga ekonomer, både i offentlig verksamhet och på privata företag. På ekonomiprogrammet får du lära dig om de ekonomiska och juridiska förhållandena i samhället, om handel, företagande och internationella ekonomier.

Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt, företagsekonomi handlar om hur man startar och driver ett företag och juridik om hur Sveriges lagar påverkar företag och privatpersoner. I utbildningen läser du ämnen som företagsekonomi, privatjuridik och psykologi.

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget företag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv. 

Framtidsdrömmar

Ekonomiprogrammet är en bred utbildning som förbereder dig för vidare studier på högskolenivå. Bland de många yrken du kan läsa vidare till finns ekonom, jurist, fastighetsmäklare, polis, socionom, revisor, lärare med mera. Programmet kan också leda till arbete direkt efter gymnasiet, exempelvis på försäkringsbolag och banker eller i butiker.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Spira Teoretiska Gymnasium – Stora Essingen
Junohällsvägen 3
112 64 Stockholm

Välkommen till Spira Teoretiska Gymnasium!

I nyrenoverade och klimatkompenserade fastigheter, på Stora Essingen mitt i centrala Stockholm, ligger Spira Teoretiska Gymnasium - Stora Essingen. Lokalerna är naturnära med Essingefjärden precis utanför fönstret, och härliga grönområden runt skolan. En miljö som stimulerar såväl sinne som inbjuder till...

Läs mer om Spira Teoretiska Gymnasium – Stora Essingen och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
1/5
Missnöjd elev
25 jan 2021
Dålig!

Jag är riktigt irriterad, det är ingen struktur alls, lärarna måste sluta pga kommentarerna och sakerna dom gör mot eleverna, rektorn favoriserar grovt och är taskig mot dem hon...

Tf Rektor
27 jan 2021
Hej! Jag jobbar som rektor på skolan och undrar om du möjligtvis skickat detta felaktig...
Visa hela
1/5
Hvilan suger
26 apr 2019
Sämsta skolan

Dåliga lärare, tråkiga lokaler finns inget att göra. F är det vanligaste betyget i skolan. Börja inte i denna skola den är helt värdelös. 2/3 av eleverna i skolan ska byta till ...

Hvilan Gymnasium
26 apr 2019
Vad tråkigt att höra att du inte trivs hos oss. Vi uppmanar dig att boka in ett möte me...
Visa hela
4/5
T-h
22 apr 2019
Älskar det

Alla lärare är trevliga och lätta att prata med, stämningen på skolan är för det mesta bra (det kan bli små rörigt ibland).eleverna har inflytande på skolan, det är en liten sko...

Visa hela
Sponsrad