Hantverksprogrammet, Florist

Ystad Fria Läroverk
Programinformation
Ystad
Antal elever: cirka 10 (.)
Hantverksprogrammet, Florist

Om utbildningen

Bli florist på Hantverksprogrammet på Ystad Fria Läroverk

Vårt Hantverksprogram med inriktning Florist är ett perfekt val för dig som gillar att skapa och som har ett intresse för färg, form och design. Hos oss får du direkt från starten börja med yrkesinriktade kurser. Vi varvar teori och praktik och anlitas ofta för skarpa projekt med verkliga kunder. Som elev får du exempelvis skapa buketter och dekorationer till mässor och utställningar men även till bröllop och begravning. Butiksvana får du genom vår egen floristbutik på skolan och genom dina 15 veckors praktik. Utbildningen innehåller utöver rena floristkurser även studier i utställningsdesign och foto, lite beroende på dina val.

Vår floristutbildning är certifierad av branschen vilket ger dig som elev möjlighet att få ut ett yrkesbevis, som är första steget mot gesällen.

Tre år på Hantverksprogrammet

ÅR 1
Du samlar på dig grundläggande kunskaper inom floristyrket under första året på Hantverksprogrammet. Du får jobba med olika material och tekniker som är vanligt förekommande inom branschen idag och du börjar redan nu att sätta ihop din egen portfolio med saker du lärt dig. Du får lära dig om kundservice i butik Florina och får möta människor som är aktiva inom arbetslivet via mässor och studiebesök.

ÅR 2
Fortsätt utöka din portfolio under år två på programmet. Fokus ligger på att utveckla din teknik som säljare och du har en lång praktikperiod där du får jobba med de olika typerna av arbetsgifter som arbetet innefattar. Du kan även välja att läsa kurser som ger dig högskolebehörighet.

ÅR 3
Ännu mer praktik väntar under ditt sista år på programmet och du får möta alla de utmaningar som en florist ställs inför dagligen. Du genomför även ett gymnasiearbete som är kopplat till ditt framtida arbete. Gymnasiearbetet är ett tillfälle för dig att visa att du lärt dig de tekniker som används i yrket och genom din praktikplats får du en handledare som betygsätter ditt arbete.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Florist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk – för studier och träning

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Ystad Fria Läroverk, gymnasieskolan...


Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ystad Fria Läroverk

Björnstjernegatan 2 B
271 39 Ystad

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Jasmine

Det är en bra skola men det är rörigt med schemat

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Florist från Ystad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information