Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Malmö Fria Läroverk
Programinformation
Malmö
Antal elever: 16 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 117,5
    (medelvärde: 185,2) * statistik från 2017
Hantverksprogrammet, Frisör

Om utbildningen

Frisör på Malmö Fria Läroverk

På vårt Frisörprogram får du utveckla kunskaper inom hår och hårvård. Vi varvar teori med praktiskt arbete genom att arbeta både på dockor, modeller och på riktiga kunder i skolans egen salong. Frisöryrket ställer krav på dig att vara öppen och serviceinriktad, något du tränas i under hela utbildningen. Skolan har ett nära samarbete med branschen och olika leverantörer. Varje läsår bjuder vi in föreläsare från frisörbranschen och går på olika modevisningar. Under din studietid har du minst 15 veckors APL på salong.

År 1 på Hantverksprogrammet inriktning Frisör 

Första året på Hantverksprogrammet, Frisör fokuserar du på grunderna inom frisöryrket som ett hantverk. Med kurser som Hantverk introduktion och Frisör 1 upptäcker du olika delar av ditt framtida yrke som frisör. Genom APL, uppgifter och projekt kopplade till branschen skapar du dig en uppfattning om hur arbetslivet kan se ut och fungera.

År 2 på Hantverksprogrammet inriktning Frisör

Andra året på Hantverksprogrammet, Frisör läser du flera fördjupningskurser inom frisörområdet där du går djupare i ämnet. Samtidigt breddar du dig och utvecklas inom andra områden med kurser som Hantverkskunskap, Frisör 2, 3 och 4, Entreprenörskunskap med bl.a. en stor mode visning, Tradition och utveckling, Formgivning 1 med nagelbyggnad, APL och kundmottagning i Salong Skönheten. Genom val av intresseområde väljer du själv om du vill lära dig mer inom hantverksområdet, skaffa dig högskolebehörighet eller prova på något helt annat som du är intresserad av.

År 3 på Hantverksprogrammet inriktning Frisör

Du specialiserar dig inom frisöryrket med fördjupningskurser i exempelvis Frisör 5, Frisör 5 specialisering med brud och bröllop där vi gör skolans årliga bröllopsvisning och med en kurs i ögonfransförlängning. För att uppnå verklig yrkeskompetens breddar du dig även med kurser i Material och miljö, APL varje vecka och kundmottagning i Salong Skönheten. Genom ditt val av gymnasiearbete sätter du en egen prägel på din gymnasieutbildning och examen.

Efter gymnasiet

  • Frisör 
  • Tekniker
  • Nagelteknolog
  • Säljare

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Malmö Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Malmö Fria Läroverk

Malmö Fria Läroverk – för studier och träning

Malmö Fria Läroverk är skolan för ambitiösa studier och träning. Fysisk aktivitet gör att du mår bra, får mer ork och energi och därmed kan prestera så bra som möjligt i dina studier. Här kan du kombinera studierna med träning...


Läs mer om Malmö Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malmö Fria Läroverk

Stadiongatan 25F
217 62 Malmö

 Visa telefonnummer
malmo.laroverken.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Malmö Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information