Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Florist

Praktiska gymnasiet Halmstad
Programinformation
Halmstad
Antal elever: 6 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 180,6
    (Lägsta: 120) * statistik från 2017
Hantverksprogrammet, Florist

Om utbildningen

Välj hantverksprogrammet i Halmstad - bli florist efter studenten!

Hantverksprogrammet är perfekt för dig som vill jobba med händerna och arbeta i ett kreativt yrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i Hantverksprogrammet, oavsett inriktning. Perfekt för dig som vill starta eget!

Att jobba inom hantverkssektorn passar dig som är kreativ och har många idéer. Det passar också för dig som vill starta eget företag. Entreprenörskap är något som genomsyrar hela utbildningen. Många elever vid Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Inriktningen florist

En av inriktningarna vid Hantverksprogrammet i Halmstad är Florist. Floristyrket är för dig som är kreativ, uppskattar kundkontakt, gillar att skapa samt har bra tålamod. Som florist jobbar du med levande material.
Du får bl.a. lära dig att skapa blomsterarrangemang utifrån olika tekniker och estetiska aspekter. Du kommer också att få jobba mycket med snittblommor och krukväxter till begravningar, bröllop och fester. Exempel på kurser som ingår i programmet är Florist 1, Florist 2 samt Material och miljö.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Florist

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Halmstad söker du till programmet via Antagningskansliet i Halmstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Box 248 301 06 HALMSTAD
Telefon: 035-19 29 23
E-post: lennart.hakansson@halmstad.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Halmstad

Praktiska Gymnasiet Halmstad

Praktiska Gymnasiet Halmstad – en skola mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Halmstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Halmstad

Skyttevägen 34
302 44 Halmstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Sandra Robertsson
(4)
Att välja vilken linje på gymnasiet är svårt om man inte redan vet vad och var man vill gå. Jag personligen kom in på linjen hantverk med inriktning florist utan fullständiga betyg från nian. Så det är en bra sak med det gymnasiet att man inte måste ha slutbetyg från nian utan att man kan läsa upp ämnet/ämnena på skolan. Men om vi nu ska gå ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Florist, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer