Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Florist

Praktiska gymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 10 (.)
Hantverksprogrammet

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Hantverksprogrammet, Florist

Om utbildningen

Utbilda dig till Florist på Praktiska Gymnasiet

Gillar du att vara kreativ, ha kundkontakt och att skapa blomsterarrangemang och liknande med blommor och andra växter? Då är Hantverksprogrammet med inriktning Florist på Praktiska Gymnasiet Uppsala ett bra val att gå i gymnasiet!

Kreativ utbildning på Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet passar utmärkt för dig som gillar att skapa med händerna och samtidigt arbeta med serviceyrke som innebär mycket kontakt med kunder. Ett annat område du får lära dig om är entreprenörskap, vilket är bra då en hel del av de studenter som har gått Hantverksprogrammet i gymnasiet väljer att öppna egna företag efter gymnasietiden.

Inriktningen Florist

På inriktningen Florist på Hantverksprogrammet får du jobba med levande material och får kunskap om de olika tekniker som finns för att skapa blomsterarrangemang. Det är ett yrke som du kommer trivas bra med om du gillar att skapa, ha kundkontakt och är en kreativ person.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Florist

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Uppsala

Praktiska Gymnasiet Uppsala

Praktiska Gymnasiet Uppsala – skolan där du får mycket praktik

På Praktiska gymnasiet i Uppsala får du en blandning av teori och praktik. Undervisningen på skolan sker i små grupper, där du får lära dig grunderna i det yrke du har valt att utbilda dig till, sedan får du mer...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Uppsala

Sylveniusgatan 1
754 50 Uppsala

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

:)
(3)
Själva floristutbildningen är det ej något fel på. Däremot skolans tänk kring saker & ting är inte något jag tycker är possitivt. Ingenting har gått till som det ska. Lärare som hånar elever och inte arbetar inför de nationella proven.
Ann-Chatrin Norrevik Kommentar:
Hej! Vill börja med att skriva att det känns tråkigt att du inte är nöjd. Vårt mål är att alla våra elever ska uppleva sin skoltid hos oss som den bästa. I alla utbildningar på gymnasiet gäller de nationella proven som en del av bedömningen i en kurs. Så det är inte det enda målet att man skall klara de nationella proven. Dessa är en del av...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Florist från Praktiska gymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: