Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Florist

Carl Wahren Gymnasium, i Hallstavik (+1 orter)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 192,5)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 192,5)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hantverksprogrammet

Inriktning Florist

Passar för dig som vill arbeta med ett kreativt hantverksyrke. Du kan välja hantverk inom många olika branscher. Du får du lära dig om hantverksprocessen, färg- och formgivning, företagande och service. Du tränar dig i att utveckla idéer till färdiga produkter och att bedöma vilka material och maskiner du behöver. Du lär dig också hur du bedömer ekonomisk lönsamhet.

Inriktning Florist:

Du lär dig om snittblommor, hur man kombinerar olika material för att skapa blomster-arbeten och om krukväxter. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel florist.

Lärling 

Floristutbildningen på Carl Wahren gymnasium är en lärlingsutbildning. 

Som lärling sker all praktisk undervisning på en arbetsplats redan första året för att du snabbt ska få en klar insikt i vad som krävs i dagens yrkesliv när det gäller yrkesskicklighet och social förmåga. På arbetsplatsen får du en handledare som följer dig under din utbildning i ett välplanerat nära samarbete med skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Florist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Carl Wahren Gymnasium
Kokarevägen 10
763 34 Hallstavik

Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik

Carl Wahren är en liten gymnasieskola med stora möjligheter. Litenheten i kombination med bred kompetens är en förutsättning för att kunna möta alla elevers behov, det ska vara nära till beslut om förutsättningar och behov ändras. Trygghet, inflytande, flexibilitet och...

Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad