Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Florist

Hvilangymnasiet, i Åkarp
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 226,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 226,4)

Om utbildningen

Hantverksprogrammet, Florist

Florist

Är du kreativ, gillar att skapa och är förtjust i blommor? Vår floristutbildning är som gjord för dig som gillar färg och form och som tycker om att skapa något vackert.

Floristyrket är ett hantverk som kräver både teoretiska kunskaper och ett praktiskt handlag. Du får lära dig att binda buketter och göra fantasifulla dekorationer. Dessutom får du lära dig vad som krävs för att arbeta i butik, och bland annat studera säljteknik, utställningsdesign, formgivning och marknadsföring.

Som floriststuderande har du förmånen att arbeta med växtmaterial från skolans odlingar och växthus, och sälja dina kreationer i skolans gårdsbutik som eleverna själv driver. Här lär du dig allt du behöver för att efter studenten arbeta professionellt som florist.

Visste du att vi har en gårdsbutik som drivs av florist-eleverna? Här får våra elever träna på att bygga upp butiksmiljöer i verkligheten men också öva sig i kundbemötande.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Åkarp

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Florist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hvilangymnasiet
Kabbarpsvägen 126
232 52 Åkarp

Välkommen till Hvilangymnasiet

På Hvilangymnasiet i Kabbarp kan du gå ett av våra yrkesförberedande program! Välj mellan Naturbruksprogrammet, Hantverksprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Hvilangymnasiet är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att...

Läs mer om Hvilangymnasiet och visa alla program.

Sponsrad