Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Ystad Fria Läroverk
Programinformation
Ystad
El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Om utbildningen

El- och energiprogrammet på Ystad Fria Läroverk

Vårt El- och energiprogram utmärker sig genom att utbildningen blandar studiebesök, projekt och praktik på ett sätt som gör våra elever mycket väl förberedda för att gå direkt ut i yrkeslivet efter slutförda studier. Vi arbetar ofta i projektform vilket innebär att vi lär oss genom att jobba praktiskt med olika uppgifter hämtade från yrkeslivet.

Tre år på El- och energiprogrammet

ÅR 1
Första året får du lära dig mer om IT-branschen och de olika yrken som branschen erbjuder. Under året får du möta människor som är aktiva i branschen och få en insyn i vilka delar du tycker är mest intressanta. Några ämnen du läser under året är webbutveckling, svenska och matematik.

ÅR 2
Andra året på El- och energiprogrammet fokuserar på att utveckla dina kunskaper inom IT-teknik, IT-support, nätverk och service. Du går också på en längre praktik och får känna på hur det är att vara ute på arbetsmarknaden och arbeta på riktigt. Under din tid på praktiken får du jobba med uppgifter som ingår i ditt ämnesområde.

ÅR 3
Sista året på programmet får du fördjupa dina kunskaper inom antingen nätverk och säkerhet eller inom webb- och app-programmering. Du har ytterligare praktikperioder där du fortsätter arbeta med sådana uppgifter som kan vara aktuella efter studenten. Du har en praktikhandledare som är med och sätter betyg på det gymnasiearbete du genomför genom året och som är kopplat till dina intressen och programmets inriktning.

Träningstillval

Ystad Fria Läroverk erbjuder dig ett träningstillval om du vill kombinera dina studier med träning.

Träningstillvalet heter Fys och hälsa och är för dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du har mycket träning på schemat och väljer till idrottskurser som ditt individuella val.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Ystad Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ystad Fria Läroverk

Björnstjernegatan 2 B
271 39 Ystad

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 10 recensioner.

Kristian
(2)
En mycket oseriös skola. Lärarna som finns där är trevliga dock så är där inte tillräckligt många som undervisar för oss elever. Vi hade en nätverksfokouserad lärare som lärde ut i mer än 8 helt olika ämne. Undervisningsmaterialet så som labbdatorer, verktyg omm som användes är oftast tio år eller äldre. Det är inte så lätt att installera Photos...
Mikael Espenkrona, Rektor Kommentar:
Hej Kristian, Vad tråkigt att höra att du är mindre nöjd med såväl undervisningsmaterial som lektionsupplägg. Vad gäller det förstnämnda så har vi i år köpt in nya datorer till alla våra elever. När det kommer till lektionsupplägget så har vårt El- och energiprogram utvecklats under åren i nära samarbete med representanter för flera av de bra...
Visa hela
Elliott Cronholm
(5)
Bra lärare, inte för jobbiga lektioner. Mat rasterna är tillräckligt långa för att hinna gå till ett ställ och äta och sen komma tillbaka till nästa lektion i tid. Lärarna är inte stränga och pratar skit om någon/några elever. Man får små raster emellan åt för att kunna sträcka på benen eller gå till någon affär för att köpa sig en dricka för at...
Visa hela
Getval
(3)
Jag tycker om att man får välja olika mat ställen man kan äta på. Jag har inte mycket att jämföra med så jag kan inte säga så mycket. Det har varit rörigt med att vi har fått nya ägare så mycket är oklart med planeringen för framtiden och vilka sorts resurser vi kommer att få som elev. Detta uppskattar jag inte. Rörigt i planeringen.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Ystad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,1)
Baseras på 10 recensioner.