Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Kalmar Fria Läroverk
Programinformation
Kalmar
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Läs Beteendevetenskap på Kalmar Fria Läroverk

Vi erbjuder tre samhällsvetenskapliga inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap och Media. På alla inriktningar arbetar vi mycket med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa.

Inriktningen Samhällsvetenskap är för dig som är intresserad av din omvärld. Här får du en fördjupad kunskap om samhällsstrukturer på flera nivåer. Beteendevetenskap är för dig som vill lära dig mer om ledarskap, att arbeta i projekt, självkännedom, gruppdynamik, psykologi och kommunikation. Media är för dig som vill lära dig mer om journalistik, foto, film och ljud, grafisk design och kommunikation.

Dina tre år på Samhällsvetenskapsprogrammet

ÅR 1
Ditt första år är fokus på dig som individ och du får möjligheten att upptäcka dina drömmar, mål och kompetenser. Du ges inblick i yrken som journalist, polis och statsvetare. Tyngdpunkten är på de gymnasiegemensamma ämnena och att du ska få effektiva studievanor som gör dig redo för studier efter gymnasiet. Det finns möjlighet att välja den idrottsspecifika utbildningen där du läser 50 poäng Idrott och hälsa specialisering 1 och på så sätt bli mer medveten om din hälsa eller så kan du utveckla dina färdigheter inom den idrott du är intresserad av.

ÅR 2
Under ditt andra år utvecklar du dina kunskaper inom inriktnings- och fördjupningskurserna och programmets karaktär kommer fram tydligare. Du får läsa kursen Ledarskap och organisation på ledarskapsinriktningen och om du har valt idrottsinriktningen läser du de resterande 50 poängen på Idrott och hälsa specialisering 1. Programmet i sig fördjupas genom att du läser Samhällskunskap 2. En helhet skapas i din utbildning genom samverkan mellan de olika ämnena och praktiska inslag.

ÅR 3
Ditt tredje år är det fokus på att du ska utveckla din självständighet och finslipa de kompetenser och kunskaper du har fått på inriktningen så att du ska kunna nå de mål du satt efter gymnasiet. Du läser många samhällsvetenskapliga och beteendevetenskapliga kurser, exempelvis Psykologi 1 och 2a, sociologi och filosofi. För dig som har valt idrottsinriktningen läser du kursen Idrott och hälsa specialisering 2.

Du genomför även ett gymnasiearbete under ditt sista år, där du får möjlighet att fördjupa dig inom ett ämne och ta mycket eget ansvar.

Träningstillval

Kalmar Fria Läroverk erbjuder två olika alternativ för dig som vill träna på skoltid.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Kalmar Fria Läroverk erbjuder vi: Fys och hälsa samt Kampsport (Thaiboxning, Brasiliansk jiu-jitsu, Taekwondo, Mixed Martial Arts (MMA), Karate).

NIU: För dig som vill elitsatsa på din idrott. NIU är en spetsutbildning och för att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på en särskild uttagning. På Kalmar Fria Läroverk erbjuder vi följande: Kampsport (Thaiboxning och Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ)).

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Kalmar Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
E-post: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kalmar Fria Läroverk

Nygatan 30
39234 Kalmar

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Moa
(5)
Jag trodde att min första skola var den bästa jag hade gått på, men nej. Fria läroverken är den bästa skolan! Du får sådan samhörighet med alla som går på skolan och även lärarna. Alla bryr sig om en och vet vem man är. Skolan har väldigt bra program och man hittar på en massa roligt hela tiden! Lektionerna kan vara ca.3 timmar, men jag lovar di...
Visa hela
Matilda
(5)
Utbildningen jag går är mycket lärorik och har många roliga kurser, så som kommunikation, lärande och utveckling, idrott, psykologi osv. Lärarna har nog dock gjort hela mitt program så mycket roligare. Lärarna på Fria läroverken i Kalmar är Underbara.
Agnes
(5)
Mitt val av gymnasie visade sig bli det bästa valet jag gjort. Den tid och engagemang jag upplevt från mina lärare tror jag aldrig att jag skulle fått på en kommunal skola, och mina lärare har hjälpt mig så mycket med mina studier, likväl min personliga utveckling.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Kalmar Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: