Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Event
8 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Event
8 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet - Beteendevetenskap

Nyhet!
Nu inför vi profilen ”Ledarskap och kommunikation” på vårt Samhällsprogram. Vill du lära dig mer om ledarskap och hur man leder andra? Vill du få en inblick i olika typer av kommunikation och träna på hur man kommunicerar i olika sammanhang? Då är den här profilen helt rätt för dig!

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred utbildning där du bland annat läser samhällskunskap, historia, filosofi, psykologi och moderna språk. Du lär dig hur samhällen, organisationer och människor fungerar och vad som påverkar olika samhällsfrågor, både lokalt och globalt. Samhälle med inriktning beteendevetenskap är för dig som är intresserad av hur individer, grupper och organisationer fungerar och hur beteenden samspelar. Du får lära dig mer om ledarskap, självkännedom, gruppdynamik och kommunikation.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kalmar Fria Läroverk
Nygatan 18B
39234 Kalmar

Skolan med det stora hjärtatKalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan med det stora hjärtat. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Vi erbjuder både studie-...

Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Moa
17 dec 2015
Varför du ska välja Fria läroverkan:

Jag trodde att min första skola var den bästa jag hade gått på, men nej. Fria läroverken är den bästa skolan! Du får sådan samhörighet med alla som går på skolan och även lärarn...

Visa hela
5/5
Matilda
17 dec 2015
Världens bästa lärare.

Utbildningen jag går är mycket lärorik och har många roliga kurser, så som kommunikation, lärande och utveckling, idrott, psykologi osv. Lärarna har nog dock gjort hela mitt pro...

Visa hela
5/5
Agnes
17 dec 2015
Personlig utveckling

Mitt val av gymnasie visade sig bli det bästa valet jag gjort. Den tid och engagemang jag upplevt från mina lärare tror jag aldrig att jag skulle fått på en kommunal skola, och ...

Visa hela
Sponsrad