Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Sjölins Gymnasium Vasastan
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 160 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 252,5
    (medelvärde: 271,3) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-30
2021-12-07
2022-01-25
2022-05-03

Film

Sjölins gymnasium präglas av engagerade lärare, tydliga strukturer och casemetodik. Vårt mål är att varje elev ska växa som individ, nå bortom sina studiemål och trivas med sig själv. Undervisningen vilar på verklighetsbaserad pedagogik.

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Läs Beteendevetenskap på Sjölins Gymnasium Vasastan

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred gymnasieutbildning för dig som vill lära dig mer om samhällsfrågor och individers livsvillkor i samhället. På Sjölins Gymnasium Vasastan kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap.

Innehåll på Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningen på programmet ger dig en bred grund att stå på. Du får bland annat lära dig mer om de samhällsförhållanden som råder i Sverige och i övriga världen samt det samspel som finns mellan individer och samhället. Du får även utveckla ett kritiskt och vetenskapligt förhållningssätt. 

Inriktning Beteendevetenskap

På inriktning Beteendevetenskap får du läsa ämnena Ledarskap och organisation, Kommunikation, Psykologi, Samhällskunskap och Sociologi.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Sjölins Gymnasium Vasastan

Sjölins Gymnasium Vasastan 

NYHET! Inför läsåret som startar augusti 2022 flyttar Sjölins Vasastan till nya Campus Vasastan. I Vasastan i Stockholm byggs ett nytt och modernt skolcampus med plats för tre gymnasieskolor. Här ger vi våra elever de bästa förutsättningarna för lärande och...


Läs mer om Sjölins Gymnasium Vasastan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjölins Gymnasium Vasastan

Sveavägen 34
111 34 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Missnöjd elev
Sjölins är en skola som jobbar med case. Alltså lägger man ihop ämnen och gör större uppgifter av de så man slipper massa små prov. Seriöst, håll er långt borta ifrån case om ni inte vill ha sjukt svåra och långa uppsatser som ska ligga på högskolenivå! Lärarna är nya och har ej koll på vilken nivå av svårhetsgrad uppgifterna ska ligga på, de fl...
Maja Sturk, Rektor Sjölins Vasastan Kommentar:
Hej! Tack för dina synpunkter! Vad tråkigt att höra att du upplever att det är svårt med case. Samhällsprogrammet, liksom Ekonomi- och Samhällsvetenskapsprogrammet, är högskoleförberedande utbildningar där eleverna ska utmanas – utifrån kursernas innehåll och kunskapskrav. Examinationsformerna varierar, det kan vara uppsatser, prov, redovisnin...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Sjölins Gymnasium Vasastan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information