Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 229,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 229,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Hvilan Gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap på Spira Teoretiska Gymnasium i Stockholm


På Spiras samhällsvetenskapsprogram står du i centrum. Här utforskar vi människan – både som individ och som del av ett komplext samspel.

På samhällsvetenskapsprogrammet får du bland annat lära dig att analysera och förstå sammanhangen i det som händer just nu. Det som hände i Sverige och i världen igår, blir aktuellt ämne i ditt klassrum idag! 

Du får lära dig att kommunicera, diskutera och reflekterar över frågor som demokrati, kommunikation, etik, miljö, genus och makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter. Gillar du att tänka kreativt, lösa problem och samarbeta med andra får du stora möjligheter till det på samhällsvetenskapsprogrammet.

Samhället studeras ur ett socialt, kulturellt och politiskt perspektiv. Men du får också en förståelse för hur människors livsvillkor varierar ur en historisk och global synvinkel. Programmet har en svårslagen bredd när det gäller att kvalificera och förbereda dig för vidare studier på högskola. 

Inriktning ”Beteendevetenskap”

Vår inriktning beteendevetenskap lägger tonvikten på människors utveckling och samspel i olika sammanhang. Du får värdefulla och spännande insikter i hur vi människor ofta fungerar och agerar – både som självständiga individer och i samspel med andra. Du får kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap. Är du allmänt intresserad av relationer och mänskligt beteende kommer du att uppskatta studierna i beteendevetenskap.

Framtidsdrömmar

SA-utbildningen med inriktningen beteendevetenskap ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du får en fördjupad förståelse av människors agerande och hur vi fungerar i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Utbildningen ger även kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap. Du lär dig att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Du får den behörighet som krävs för att studera inom de flesta samhällsvetenskapliga områden och har många valmöjligheter. Till exempel kan du läsa psykologi, ekonomi, juridik, språk, handel, bli polis, arkitekt eller journalist.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Spira Teoretiska Gymnasium – Stora Essingen
Junohällsvägen 3
112 64 Stockholm

Välkommen till Spira Teoretiska Gymnasium!

I nyrenoverade och klimatkompenserade fastigheter, på Stora Essingen mitt i centrala Stockholm, ligger Spira Teoretiska Gymnasium - Stora Essingen. Lokalerna är naturnära med Essingefjärden precis utanför fönstret, och härliga grönområden runt skolan. En miljö som stimulerar såväl sinne som inbjuder till...

Läs mer om Spira Teoretiska Gymnasium – Stora Essingen och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
3/5
Sam20a
18 sep 2020
Helt okej

Skolan är helt okej. Det dåliga med skolan är att den för det första inte har bra extra stöd till elever som behöver det - man får inte bra extra stöd vilket gör det väldigt svå...

Visa hela
3/5
En som ska sluta
19 jul 2019
kanske bara jag

ok, let's just break it all down. Alla positiva recensionerna nedan håller jag till helt med om alltså att lärarna är snälla, bryr sig om en elev när den verkar inte må bra elle...

Hvilan Gymnasium
08 aug 2019
Det var trist att läsa att du upplever favorisering hos oss, det är verkligen inte någo...
Visa hela
4/5
Lovisa Holmgren
16 apr 2019
Välj Hvilan!

När jag kom till Hvilan första gången kände jag verkligen av gemenskapen som både eleverna och lärarna spred runt om sig. Eftersom det var en nystartad skola så var de lite utav...

Visa hela
Sponsrad