Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Påhlmans Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 55 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 251,1
  (Lägsta: 230) * statistik från 2017
Samhälle, Beteende

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskapsprogrammet med profil Human Business

På Påhlmans Gymnasium läser du samhällsvetenskapliga programmet med profilen Human Business. Detta är Påhlmans idé om hur framgångsrikt företagande måste ta hänsyn till så väl ekonomi som miljö och människor för att kunna lyckas i ett långt perspektiv. Här får du en mycket bred gymnasieutbildning som gör dig behörig att läsa vidare på högskola och universitet efter gymnasiet. Det går att bredda sin behörighet ytterligare under sista året genom att läsa en ytterligare kurs i engelska.

Genom att jobba ämnesövergripande får du en tydligare bild av hur ämnen som ekonomi, samhälle och miljö hänger samman. Ofta jobbar du och dina klasskamrater i större projekt och dessa kan exempelvis handla om hur vi shoppar. Genom att binda samman ämnen som psykologi, samhällsvetenskap och ekonomi kan du få en förståelse för hela processen. I samband med projekt bjuds även näringslivet och ideella organisationer in.

Inriktningen beteendevetenskap

Inriktningen beteendevetenskap är för dig som vill som vill sätta dig in i mänskligt beteende.

Här får du kunskap om hur ledarskap och kommunikation påverkar samarbete och gruppdynamik på individ- och gruppnivå. Väljer du att läsa den beteendevetenskapliga inriktningen så fördjupar du dig inom ämnena sociologi, psykologi och kommunikation.

Ur inriktningens innehåll:

 • Beteendevetenskap
 • Ledarskap
 • Kommunikation
 • Gruppdynamik
 • Fördjupning inom sociologi, psykologi och kommunikation

  Möjligheter efter gymnasiet:
 • Vidare studier inom psykologi
 • Vidare studier inom beteendevetenskap

  Exempel på framtida yrken:
 • Personalvetare
 • Socionom

Praktik

Alla elever erbjuds arbetslivspraktik under två veckor i årskurs 3, något teoretiska utbildningar normalt inte har. Praktiken är en del av ämnet ledarskap och här får eleverna möjlighet att praktisera sina kunskaper och studera ledarskap och organisationer i verkligheten.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Påhlmans Gymnasium

Påhlmans Gymnasium

Är du intresserad av entreprenörskap och siktar på en framgångsrik karriär i näringslivet? Då är Påhlmans Gymnasium rätt plats att starta på. Vi är ett teoretiskt gymnasium och undervisningen är särskilt anpassad för dig som siktar mot högre studier. Vårt...


Läs mer om Påhlmans Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Gymnasium

Hagagatan 23 A
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.pahlmansgymnasium.se

Recensioner

Anonym
(4)
Tycker att många lärare är proffesionella och engagerade i undervisningen. All personal på skolan bryr sig verkligen om eleverna.
Andreas Eriksson
(5)
Undervisningen jag får här i skolan tycker jag är väldigt bra, varje dag så lär jag mig något nytt och det jag lär mig är nyttigt i min mening. Lärarna lägger upp sin läroplan med hjälp av sina elever och eleverna får även vara med att bestämma om hur man ska undervisa. Skolan är en liten men väldigt mysig skola, alla känner igen alla och det ...
Visa hela
Daniel
(4)
Bra lärare, bra undervisning men lite trånga allrums-utrymmen och korridorer.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter: