Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Kunskapsgymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 60 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 132,5
    (medelvärde: 186,4) * statistik från 2021
Kunskapsgymnasiet Uppsala Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet Uppsala

På Kunskapsgymnasiet Uppsala kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet. Inriktningen Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet är en teoretisk utbildning som ska ge kunskap om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du läser ledarskap, lärande, sociologi och kommunikation och studerar människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen.

Studera samhällsvetenskapens historia

Som samhällsvetare är du ofta engagerad och kunnig inom områden som är helt centrala för den moderna samhälls­utvecklingen. I årskurs ett får du läsa samhälls­vetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag. Du får verktyg för att formulera och lösa problem och du studerar ekonomiska samband, internation­alisering samt välfärds- och genusfrågor. I utbildningen ingår också att granska fakta och statistik. Du utvecklar din förmåga att skriva och uttrycka dig i tal. Vill du läsa vidare till exempelvis lärare, psykolog, journalist, marknads­förare, statsvetare eller socionom är detta en bra utbildning för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

Ekonomieleven Jessica: ”Jag har blivit mer driven i mitt skolarbete”

- Lärarna är väldigt bra. De vet vad de pratar om och intresserar sig för eleverna.

Möt Jessica, som pluggar ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet Uppsala. Här berättar hon om hur det är på just hennes gymnasieskola. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Uppsala

Kunskapsgymnasiet Uppsala - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa prov. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Kunskapsgymnasiets lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i din...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Uppsala

Dag Hammarskjölds väg 21
752 37 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Student
Mysig och trygg skola där lärarna alltid finns nära till hands och har en personlig kontakt till eleverna. Man kan alltid få hjälp och om man inte förstår lägger lärarna verkligen ner kraft på att man ska göra det. Bra att man kan få feedback via sin eds och förbättras. Detta år var det dock lite konstiga tider, och det har hänt att lärarna inte...
Visa hela
Mauritza
Jag trivs bra på skolan. Lärarna är engagerade och verkar tycka mycket om sitt arbete. Lektionerna är givande. Lokalerna är trivsamma och stämningen bra. Maten är alltid god. Jag har utvecklats mycket sedan jag börjat på skolan och därför rekommenderar jag den till andra.
Malin Simson
En väldigt bra skola med bra stämning, engagerade och pedagogiska lärare och ett arbetssätt som gör det möjligt att ge en skolgång anpassad för varje individuell elev.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Kunskapsgymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kunskapsgymnasiet Uppsala
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Ekonomieleven Jessica: ”Jag har ...
Kunskapsgymnasiet Uppsala

- Lärarna är väldigt bra. De vet vad de pratar om och intresserar sig för eleverna.

Möt Jessica, som pluggar ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet Uppsala. Här berättar hon om hur det är på just hennes gymnasieskola. 

Läs mer