Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Kunskapsgymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 60 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 147,5
    (medelvärde: 217,1) * statistik från 2019/20
Kunskapsgymnasiet Uppsala Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet Uppsala

På Kunskapsgymnasiet Uppsala kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet. Inriktningen Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet är en teoretisk utbildning som ska ge kunskap om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du läser ledarskap, lärande, sociologi och kommunikation och studerar människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen.

Studera samhällsvetenskapens historia

Som samhällsvetare är du ofta engagerad och kunnig inom områden som är helt centrala för den moderna samhälls­utvecklingen. I årskurs ett får du läsa samhälls­vetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag. Du får verktyg för att formulera och lösa problem och du studerar ekonomiska samband, internation­alisering samt välfärds- och genusfrågor. I utbildningen ingår också att granska fakta och statistik. Du utvecklar din förmåga att skriva och uttrycka dig i tal. Vill du läsa vidare till exempelvis lärare, psykolog, journalist, marknads­förare, statsvetare eller socionom är detta en bra utbildning för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

Mathilda på Kunskapsgymnasiet Uppsala

Mathilda: ”Jag har aldrig haft så bra lärare som brinner för det de gör”

Läs mer Kunskapsgymnasiet Uppsala

Hon pluggar samhällsvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning, tycker det bästa med skolan är lärarna och gillar att få en förståelse för hur människor tänker och fungerar. Läs mer om Mathilda som går på Kunskapsgymnasiet Uppsala.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Uppsala

Kunskapsgymnasiet Uppsala

Kunskapsgymnasiet Uppsala - fokus på kunskap

På Kunskapsgymnasiet Uppsala sätts kunskap och utveckling i fokus. Med gedigna ämneskunskaper, studiecoachning individuellt och i grupp kommer du att få en utbildning som gör dig väl förberedd inför dina kommande högskolestudier. Här får du möjlighet att utvecklas i din...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Uppsala

Dag Hammarskjölds väg 21
752 37 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Student
(5)
Mysig och trygg skola där lärarna alltid finns nära till hands och har en personlig kontakt till eleverna. Man kan alltid få hjälp och om man inte förstår lägger lärarna verkligen ner kraft på att man ska göra det. Bra att man kan få feedback via sin eds och förbättras. Detta år var det dock lite konstiga tider, och det har hänt att lärarna inte...
Visa hela
Mauritza
(4)
Jag trivs bra på skolan. Lärarna är engagerade och verkar tycka mycket om sitt arbete. Lektionerna är givande. Lokalerna är trivsamma och stämningen bra. Maten är alltid god. Jag har utvecklats mycket sedan jag börjat på skolan och därför rekommenderar jag den till andra.
Malin Simson
(5)
En väldigt bra skola med bra stämning, engagerade och pedagogiska lärare och ett arbetssätt som gör det möjligt att ge en skolgång anpassad för varje individuell elev.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Kunskapsgymnasiet Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kunskapsgymnasiet Uppsala
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
Mathilda: ”Jag har aldrig haft s...

Hon pluggar samhällsvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning, tycker det bästa med skolan är lärarna och gillar att få en förståelse för hur människor tänker och fungerar. Läs mer om Mathilda som går på Kunskapsgymnasiet Uppsala.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: