Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Kunskapsgymnasiet Uppsala
Programinformation
Ort: Uppsala
Antal elever: 22 (år 1)
Betyg: (3 Recensioner)
Utbildningstyp: Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningsinfo

Läs Beteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet UppsalaBeteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet Uppsala

På Kunskapsgymnasiet Uppsala kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet. Inriktningen Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet är en teoretisk utbildning som ska ge kunskap om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du läser ledarskap, lärande, sociologi och kommunikation och studerar människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen.

Studera samhällsvetenskapens historia

Som samhällsvetare är du ofta engagerad och kunnig inom områden som är helt centrala för den moderna samhälls­utvecklingen. I årskurs ett får du läsa samhälls­vetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag. Du får verktyg för att formulera och lösa problem och du studerar ekonomiska samband, internation­alisering samt välfärds- och genusfrågor. I utbildningen ingår också att granska fakta och statistik. Du utvecklar din förmåga att skriva och uttrycka dig i tal. Vill du läsa vidare till exempelvis lärare, psykolog, journalist, marknads­förare, statsvetare eller socionom är detta en bra utbildning för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Kunskapsgymnasiet Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

Kunskapsgymnasiet Uppsala

"Skolan med den bästa miljön"

Läs mer Kunskapsgymnasiet Uppsala

Rilind läser Teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Uppsala. Anledningen till att han valde just den skolan är samarbetet som tekniklinjen på denna skola har med NCC. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Uppsala

Kunskapsgymnasiet Uppsala

Välkommen till Kunskapsgymnasiet Uppsala

På Kunskapsgymnasiet Uppsala sätts du som elev i fokus. Du får en personlig handledare som hjälper dig med dina mål och genom skolans workshops får du mycket tid med dina lärare. Syftet med Kunskapsgymnasiets arbetssätt är att du ska vara...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Uppsala

Dag Hammarskjölds väg 21
752 37 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Student   |   2017-02-08
Mysig och trygg skola där lärarna alltid finns nära till hands och har en personlig kontakt till eleverna. Man kan alltid få hjälp och om man inte förstår lägger lärarna verkligen ner kraft på att man ska göra det. Bra att man kan få feedback via sin eds och förbättras. Detta år var det dock lite konstiga tider, och det har hänt att lärarna inte...
Visa hela
          (5)
Mauritza   |   2015-02-03
Jag trivs bra på skolan. Lärarna är engagerade och verkar tycka mycket om sitt arbete. Lektionerna är givande. Lokalerna är trivsamma och stämningen bra. Maten är alltid god. Jag har utvecklats mycket sedan jag börjat på skolan och därför rekommenderar jag den till andra.
          (4)
Malin Simson   |   2015-01-20
En väldigt bra skola med bra stämning, engagerade och pedagogiska lärare och ett arbetssätt som gör det möjligt att ge en skolgång anpassad för varje individuell elev.
          (5)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Skolan med den bästa miljön"

Rilind läser Teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Uppsala. Anledningen till att han valde just den skolan är samarbetet som tekniklinjen på denna skola har med NCC. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på skolan!

Läs mer