Tyra studerar på Ekonomiprogrammet

Sjölins Gymnasium Vasastan

Tyra på Sjölins Vasastan

Ett program med många möjligheter

Jag valde Ekonomiprogrammet på Sjölins Vasastan för att jag tyckte det kändes väldigt intressant, framförallt juridik, som jag har valt som inriktning! För mig var det viktigt att läsa en högskoleförberedande utbildning som ger mig många möjligheter efter studenten.

Gick på prova-på-dag

Jag visste inte så mycket om skolan sedan innan och valde att gå på en prova-på-dag och trivdes med att skolan var ganska liten och nystartad, man skulle få vara med och bestämma ganska mycket om hur skolan skulle vara.

Bra lärare och bra lokaler

Jag tycker verkligen om min skola, vi har bra lärare och bra lokaler. Programmet jag går är väldigt intressant och jag lär mig mycket. Att få läsa exempelvis företagsekonomi tycker jag är väldigt bra då det är något jag skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden men vi lär oss grunderna redan på gymnasiet. Även kursen privatjuridik tycker jag är bra då vi får lära oss mycket om privatekonomi vilket jag har stor nytta av i mitt liv. Dessa två kurser kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt.

Att jobba med Case

På Sjölins jobbar vi med case, vilket innebär att vi under en sexveckorsperiod arbetar med ett och samma case där vi bakar ihop olika ämnen men håller oss inom caset. Caset avslutas med en slutexamination inom dessa ämnen. Vi jobbar mycket i grupp men bedöms individuellt. Jag tycker det är skönt att samla flera ämnen under ett och samma case, jag gillar verkligen att jobba så.

Vi hade ett case mitt första år här där vi fick i uppgift att starta ett eget café och vi fick en budget att hålla oss till. Vi fick se över för- och nackdelar och lärde oss mycket om hur vi ska tänka för att få alla delar att gå ihop. I det caset slog man ihop företagsekonomi och juridik i samma case.

Sikte mot framtiden

I och med att Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program, ser våra lärare till att vi blir väl förberedda inför universitetet och högskolan. De lyfter exempelvis hur man arbetar på universitet och vi tränar mycket på hur man skriver akademiskt och hur man tänker kritiskt.

För att vi ska få mer kunskap och lära oss om hur det ser ut i verkliga livet gör vi även studiebesök. Vi har till exempel besökt tingsrätten och fick vara med under en rättegång, det var väldigt spännande. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra efter studenten, men jag hade gärna velat plugga vidare till Kriminolog.

Lärarna på skolan

Våra lärare är jättebra och väldigt trevliga. De finns alltid till hands om man har en fråga eller behöver hjälp med en uppgift. Fast att vi jobbar mycket i grupp, så ser de ens individuella prestation och bedömer en rättvist utifrån det.

Tips inför gymnasievalet

För mig är det väldigt viktigt att ha bra lärare och att kunna ha en bra relation till dem det har vi verkligen på här. Sedan tycker jag om stämningen på vår skola, det är viktigt att man trivs på sin skola. Sist men inte minst, välj ett program som du är intresserad av och som just du tycker är kul, lyssna inte för mycket på vad dina vänner tänker välja.
Läs mer om Ekonomiprogrammet, Juridik
Läs mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sjölins Gymnasium Vasastan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.