Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Västerås Citygymnasium
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 10 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 162,5
  (medelvärde: 202,5) * statistik från 2022
västerås

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Västerås Citygymnasium!

Är du intresserad av samhällsstrukturer och vill lära dig mer om människans beteenden och hur vi kommunicerar med varandra? Då ska du läsa samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap på Västerås Citygymnasium.

Inriktning beteendevetenskap

Med en inriktning på beteendevetenskap kommer du att få fördjupa dig i  ämnen som psykologi, sociologi och pedagogik. Du kommer att få lära dig om människans utveckling  och hur vi samspelar och agerar i olika situationer. Förutom inriktningskurserna så kommer du att få läsa gymnasiegemensamma ämnen tillsammans med andra elever på samhällsvetenskapsprogrammets andra inriktningar. Du kommer att få läsa kurser ibland annat:

 • Engelska
 • Historia
 • Idrott och hälsa
 • Matematik
 • Naturvetenskap

Högskoleförberedande utbildning

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program och efter studenten kommer du ha behörighet att söka in till högskola eller universitet. Du kommer att ha såväl teoretisk som praktiska erfarenheter och vara väl förberedd för studier på högskolenivå. Du kommer att vara van vid att uttrycka dig i både tal och skrift, samt på engelska och svenska. Plugga vidare till:

 • Psykolog
 • Lärare
 • Kommunikatör
 • Socionom
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Västerås Citygymnasium

Vi är skolan som ser världen, lär om världen och håller om världen

Västerås Citygymnasium är en mångkulturell svensk skola med profilen mänskliga rättigheter, som genom interkulturell pedagogik skapar framtidens världsmedborgare. Västerås Citygymnasium är en fristående gymnasieskola som grundades 2008. Skolan har ett interkulturellt förhållningssätt på pedagogiken. Alla människor är födda fria och...


Läs mer om Västerås Citygymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västerås Citygymnasium

Port Anders Gata 5
72212 Västerås

 Visa telefonnummer
www.citygymnasiet.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Västerås Citygymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information