Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällvetenskap i internationellt perspektiv

Är du intresserad av vad som händer i Sverige och världen? Lär dig att analysera samhället utifrån historiska, ekonomiska och samhällsvetenskapliga perspektiv! Du får kunskaper om Sverige, Europa och världen, med fokus på aktuell utveckling.

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och beteendevetenskap. Intresset för människan som individ och samhällsmedborgare är centralt i utbildningen. Globala frågor får stort utrymme.

Det är viktigt att du är intresserad av språk och samhällsvetenskapliga ämnen och är beredd att ta ett stort eget ansvar för dina studier. Oavsett inriktning får du möjlighet att utnyttja vårt breda internationella kontaktnät.

Inriktning Samhällsvetenskap

Vi lever i en föränderlig värld. För att förstå de stora sammanhangen måste vi förstå de små. Vi har därför ett särskilt fokus på kommunal och nationell politik. Kunskaper om hur samhället har sett ut, hur det fungerar idag och hur det kommer att fungera ger dig ett viktigt försprång inför vidare studier. Goda kunskaper om andra länder och kulturer är en merit för framtiden.

Undervisningen är inte bara teoretisk – du får också tillfälle att göra undersökningar av olika slag. Du arbetar projektinriktat med stort eget ansvar och tränar dig i att pröva samhällsvetenskapliga metoder och att skriva vetenskapliga rapporter.

Under ditt första år gör du två dagslånga studieresor kopplade till svensk historia, en under hösten och en under våren. Under ditt tredje år, inom ramen för gymnasiearbetet, väljer du att fördjupa dig mer i samhällskunskap eller historia – en chans att verkligen förbereda dig inför högskolans vetenskapliga skrivande.

Nacka Ungdomsparlament

Vi har inlett ett djupare samarbete med Nacka kommun och driver ett ungdomsparlament, där du får möta och arbeta med politiker. Tillsammans med elever från andra gymnasieskolor i kommunen tar du fram förslag till förbättringar och förändring i Nacka kommun. I parlamentet tränar du upp din förmåga att debattera och argumentera, något som är grundläggande för all politisk och vetenskaplig kommunikation.

Efter gymnasiet

Inriktningen Samhällsvetenskap öppnar dörren för högskolestudier i många olika ämnen och kan leda till yrken som ekonom, journalist, jurist, informatör eller socionom. Utbildningen ger djupa kunskaper om det globala samhället och tillgång till de verktyg som krävs för att du ska utvecklas till en aktiv samhällsmedborgare, väl medveten om din möjlighet att påverka världen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Programfördjupning Utland

Studera engelska på ett engelskt college genom Nacka gymnasiums SamhällsvetenskapsprogramLäs profil Utland - plugga en termin i England

En termins studier i England ger dig en unik chans till utlandserfarenhet och fördjupade kunskaper i engelska. Du lär känna ett annat samhälle, samtidigt som din engelska snabbt förbättras.

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och beteendevetenskap. Intresset för människan som individ och samhällsmedborgare är centralt i utbildningen. Globala frågor får stort utrymme.

Det är viktigt att du är intresserad av språk och samhällsvetenskapliga ämnen och är beredd att ta ett stort eget ansvar för dina studier. Oavsett inriktning får du möjlighet att utnyttja vårt breda internationella kontaktnät.

Inriktning Utland

På SA Utland läser du en engelsk termin (13 veckor) vid Canterbury College i Kent, England, på bekvämt avstånd från London – en vistelse som ger dig nya perspektiv och utvecklar din syn på världen och Sverige. Koncentrerade studier i bland annat historia och internationella relationer, berikande studiebesök och nya kontakter hjälper dig att förstå komplicerade samhällsfrågor på ett djupare plan och ökar din interkulturella förståelse.

SA Utland förbereder dig för de snabba förändringar som vår tid präglas av – och ger dig det självförtroende och den flexibilitet som krävs för möten med människor i en globaliserad värld. Den utbildning du får i Canterbury är skräddarsydd för att motsvara de svenska kraven på kurser, mål och kriterier, samtidigt som den ger dig det bästa av engelsk utbildningstradition.

Du får svenska kursbetyg som sedan finns med i ditt examensbevis. Med dig hem har du utlandserfarenhet och en värdefull merit för framtiden. Världen väntar!

Språkutveckling och nya perspektiv

Under höstterminen i år tre, efter två års studier av samhällsfrågor med internationalisering och globalisering i centrum, är det dags för din utlands termin i England. Då ingår också ett breddningsprogram med studiebesök och utflykter, till London och andra närliggande områden – allt för att du ska få inblick i det engelska samhället och den engelska kulturen, men även få upp ögonen för globala perspektiv.

Under vistelsen i England bor du hos en utvald familj i eller nära Canterbury. Den dagliga språkträningen gör att din engelska utvecklas snabbt. Du får studiebidrag som vanligt och Nacka gymnasium står för avgiften till Canterbury College, liksom läromedel, lunchbidrag, flygbiljetter, planerade studiebesök och vissa försäkringar.

Kost och logi (för när varande £160 per vecka) betalar du via faktura direkt till Canterbury College. Kontakta vår kurator om din familj har frågor om de ekonomiska villkoren.

Programfördjupning Internationell

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor. Skolan...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner.

Ogge
(5)
Jag är fett nöjd med mitt val på alla sätt. Denna sk nacka bubbla är lätt att komma in i om man vill, och dessutom finns det många elever som kommer från andra ställen. I min klass var alla väldigt inbjudande från start trots att jag inte kommer från Nacka. Jag går Sam-utland och här är folk ambitiösa men inte allt för hetsiga utan vi peppar var...
Visa hela
SA3
(2)
REKOMMENDERAR EJ DETTA PROGRAM I NACKA GYMNASIUM. Detta program fungerar för dig som mest vill springa runt och skrika och leka på lektionerna och sedan sitta i timmar hemma för att kämpa för godkännt i alla ämnen. Börjar tredje året i denna linje, har sammanlagt lämnat skolans område med klassen för att besöka museum eller liknande 2-3 gånge...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information