Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och kommunikation och beteendevetenskap. På Nacka gymnasium har du också möjlighet att fördjupa sig inom psykologi, filosofi, sociologi och kriminologi.

Inriktning Samhällsvetenskap 

Är du intresserad av att förstå hur samhället fungerar? Är du intresserad av politiska frågor? Vill du veta mer om vad som händer i Sverige och världen? På denna inriktning får du förståelse om utvecklingen i Sverige, Europa och världen samtidigt som du får en bred utbildning.

”Utbildning har gjort att jag lärt mig mer om världen, och nu känner jag känner mig laddad för att plugga vidare på universitetet.” (Linnea, elev)

Programmet är brett, du gör allt från exkursioner i naturkunskap och resor i svensk historia till att skriva dikter och vetenskapliga rapporter.

Under de tre åren på denna inriktning kommer du att få djupare förståelse av svensk, europeisk och global politik. Du läser alla nationellt fastställda kurser i samhällskunskap och naturkunskap, och får därför fördjupade kunskaper om vår omvärld, om samhällsstrukturer och om människors livsvillkor och Sverige och världen. Du tränas också i samhällsvetenskapliga metoder, i källkritik och i vetenskapligt skrivande. 

Nacka gymnasium är arrangör för Nackas Ungdomsparlament och som elev på skolans samhällsvetenskapliga inriktning får du vara med och debattera viktiga lokala politiska frågor och försöka påverka Nackas politiska styre. Under årskurs två blir det mer fokus på nationell politik och i årskurs tre på globala frågor När du lämnar oss vill vi att du är väl insatt i viktiga samhällsfrågor och inte räds att uttrycka din åsikt.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Programfördjupning Utland

Läs profil Utland - plugga en termin i England

En termins studier i England ger dig en unik chans till utlandserfarenhet och fördjupade kunskaper i engelska. Du lär känna ett annat samhälle, samtidigt som din engelska snabbt förbättras.

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och beteendevetenskap. Intresset för människan som individ och samhällsmedborgare är centralt i utbildningen. Globala frågor får stort utrymme.

Det är viktigt att du är intresserad av språk och samhällsvetenskapliga ämnen och är beredd att ta ett stort eget ansvar för dina studier. Oavsett inriktning får du möjlighet att utnyttja vårt breda internationella kontaktnät.

Inriktning Utland

På SA Utland läser du en engelsk termin (13 veckor) vid Canterbury College i Kent, England, på bekvämt avstånd från London – en vistelse som ger dig nya perspektiv och utvecklar din syn på världen och Sverige. Koncentrerade studier i bland annat historia och internationella relationer, berikande studiebesök och nya kontakter hjälper dig att förstå komplicerade samhällsfrågor på ett djupare plan och ökar din interkulturella förståelse.

SA Utland förbereder dig för de snabba förändringar som vår tid präglas av – och ger dig det självförtroende och den flexibilitet som krävs för möten med människor i en globaliserad värld. Den utbildning du får i Canterbury är skräddarsydd för att motsvara de svenska kraven på kurser, mål och kriterier, samtidigt som den ger dig det bästa av engelsk utbildningstradition.

Du får svenska kursbetyg som sedan finns med i ditt examensbevis. Med dig hem har du utlandserfarenhet och en värdefull merit för framtiden. Världen väntar!

Språkutveckling och nya perspektiv

Under höstterminen i år tre, efter två års studier av samhällsfrågor med internationalisering och globalisering i centrum, är det dags för din utlands termin i England. Då ingår också ett breddningsprogram med studiebesök och utflykter, till London och andra närliggande områden – allt för att du ska få inblick i det engelska samhället och den engelska kulturen, men även få upp ögonen för globala perspektiv.

Under vistelsen i England bor du hos en utvald familj i eller nära Canterbury. Den dagliga språkträningen gör att din engelska utvecklas snabbt. Du får studiebidrag som vanligt och Nacka gymnasium står för avgiften till Canterbury College, liksom läromedel, lunchbidrag, flygbiljetter, planerade studiebesök och vissa försäkringar.

Kost och logi (för när varande £160 per vecka) betalar du via faktura direkt till Canterbury College. Kontakta vår kurator om din familj har frågor om de ekonomiska villkoren.

Programfördjupning Internationell

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Ogge
17 apr 2019
LIT skola

Jag är fett nöjd med mitt val på alla sätt. Denna sk nacka bubbla är lätt att komma in i om man vill, och dessutom finns det många elever som kommer från andra ställen. I min kl...

Visa hela
Sponsrad