Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Tullinge gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 180 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 230,0
    (medelvärde: 267,3) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap på Tullinge GymnasiumSamhällsvetenskap på Tullinge gymnasium

Vill du förändra samhället? Tycker du om att engagera dig i frågor som har med demokrati, makt och kommunikation att göra? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet på Tullinge gymnasium ett bra val för dig. 

På Tullinge gymnasium får du med dig de ämneskunskaper och vetenskapliga verktyg som du behöver för vidare studier. Du studerar människans roll i samhället, både historiskt och i nutid, i ett mer nära perspektiv och internationellt sett. 

Samhällsvetenskapsprogrammet rustar dig till att bli en aktiv medborgare med möjlighet att vara med och påverka din omvärld. 

Skolan erbjuder två inriktningar: Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap. Båda inriktningarna ger dig en bra grund för fortsatta studier på högskola och universitet. 

Inriktning Samhällsvetenskap

Det här är inriktningen för dig som vill lära dig mer om din omvärld och samtidigt få en gedigen grund för fort­satta studier. Fokus ligger på internationell politik, historia och komplexa samhällsfrågor som kriminologi och hållbar utveckling. Kurserna gör att du utvecklar och fördjupar ett vetenskapligt arbetssätt. I det återkom­mande FN-rollspelet får du prova på att hantera internationella samarbeten och konflikter. Sammantaget får du goda förutsättningar att möta en oviss framtid och en bra grund för högre studier i såväl Sverige som utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande program som ger dig särskild behörighet för att kunna gå vidare till många intressanta högskoleutbildningar. Oavsett vilken inriktning du väljer öppnas många utbildningsvägar. Allt ifrån jurist, ekonom, tolk, utredare, projektledare och journalist till lärare och informationsmäklare.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tullinge gymnasium

Välkommen till Tullinge gymnasium

Tullinge gymnasium är uppbyggd som ett campus med flera mindre hus i ett grönområde. Skolan har bibliotek, skolrestaurang med eget kök, uteservering, cafeteria, idrottssal och gym för eleverna.  Skolan är en mindre kommunal skola som erbjuder fem olika program:  Ekonomiprogrammet Naturvetenskapsprogrammet ...


Läs mer om Tullinge gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tullinge gymnasium

Alfred Nobels Allé 206
146 80 Tullinge

 Visa telefonnummer
www.tullingegymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Gick ut 2016
Hade en lärare som negativt särbehandlade i 2 år.... rektorn var inte så bra på att hantera situationen I övrigt haft flera bra lärare men skolledningen var katastrof
cakeboss
Overall har samhälls linjen varit relativt givande. Lärarna är duktiga och kan mer än bara sitt egna ämne. Dock är TG inte en skola för samhällselever. Det stora fokuset är på NV. Sam huset är sunkigt, sam programmet får inte lika mycket investeringar som de andra programmen på skolan. Man läser en internationell profil, men det har inte funnits...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Tullinge gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information