Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 252,5
(medelvärde: 289,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 252,5
(medelvärde: 289,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs samhällsvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall!

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred utbildning som ger en bra grund för fortsatta studier. För att spetsa till din utbildning kan du förutom inriktning även välja programfördjupning. Utbildningen är både verklighetsanknuten och har internationell prägel.

Inriktningen Samhällsvetenskap

På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap lär du dig att förstå och analysera orsaker och konsekvenser av viktiga samhällsproblem. Du läser Geografi, Historia, Religion och Samhällskunskap.

Programfördjupningar på inriktningen Samhällsvetenskap

Om du läser Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Samhällsvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall kan du välja mellan programfördjupningarna Samhällsvetenskap och Global hållbarhet.

Väljer du programfördjupningen Samhällsvetenskap får du en bred samhällsvetenskaplig bas att stå på inför framtiden och läser kurser i Internationella relationer, Rätten och samhället samt Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering.

Programfördjupningen Global hållbarhet passar dig som vill lära dig mer om hur vi kan göra vår värld mer ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar. Här får du förutom fördjupningskurser i psykologi och filosofi läsa Politik och hållbar utveckling samt Internationella relationer.

Utbildning med verklighetsanknytning

För att dina studier ska verklighetsanknytas samarbetar skolan med både näringsliv och universitet på orten. Du får ofta lyssna på gästföreläsare och genomföra olika studiebesök.

Internationella inslag

På Klara Teoretiska Gymnasium jobbar man mycket med internationalisering och många kurser har en internationell prägel. Skolan har dessutom ett väl etablerat samarbete med utländska skolor och på många orter får ni elever göra utlandsresor. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sundsvall

Film

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall
Bankgatan 16
852 31 Sundsvall

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall är en personlig gymnasieskola med globalt engagemang och med hållbarhet i fokus. Vi ligger mitt i stan med närhet till det mesta, vilket också gör att det är enkelt att ta sig till och från skolan....

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall och visa alla program.

Sponsrad