Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Jämtlands Gymnasium, i Östersund
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskapsprogrammet på Jämtlands gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig de kunskaper som tar dig vidare in i fortsatta studier på högskola eller universitet. Programmet är känt för sin bredd och på Jämtlands gymnasium är det också så.

Här får du läsa om hur vårt samhälle är uppbyggt och hur det styrs. Du får analysera olika problem, lokala och globala, ur såväl ett individuellt som ett grupperspektiv.

Din förmåga att reflektera och tänka kritiskt kommer att utvecklas under programmets gång, det innebär att du på ett mycket bättre sätt kommer att kunna värdera olika typer av information och kunskaper. Undersökningar, fältstudier, teoretiska modeller och rollspel ingår i undervisningen.

Inriktning Samhällsvetenskap

Politik, historia, globalisering, nationalism, etnicitet och religion är ämnen som dominerar inriktningen Samhällsvetenskap. Mycket fokus ligger på att du ska lära dig tänka kritiskt och att du självständigt ska granska såväl din närhet som omvärlden.

Samhällsvetenskap - Internationell profil

På Jämtlands gymnasium har du möjlighet att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med en internationell profil. Skillnaden ligger i att du läser på engelska i de flesta kurser samt att du under ditt tredje och sista år på programmet har möjlighet att åka utomlands på utbyte.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Östersund

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jämtlands Gymnasium
Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...

Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad