Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Östersund
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar Samhällsvetenskapsprogrammet!

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskap på Jämtlands Gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet på Jämtlands gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig de kunskaper som tar dig vidare in i fortsatta studier på högskola eller universitet. Programmet är känt för sin bredd och på Jämtlands gymnasium är det också så.

Här får du läsa om hur vårt samhälle är uppbyggt och hur det styrs. Du får analysera olika problem, lokala och globala, ur såväl ett individuellt som ett grupperspektiv.

Din förmåga att reflektera och tänka kritiskt kommer att utvecklas under programmets gång, det innebär att du på ett mycket bättre sätt kommer att kunna värdera olika typer av information och kunskaper. Undersökningar, fältstudier, teoretiska modeller och rollspel ingår i undervisningen.

Inriktning Samhällsvetenskap

Politik, historia, globalisering, nationalism, etnicitet och religion är ämnen som dominerar inriktningen Samhällsvetenskap. Mycket fokus ligger på att du ska lära dig tänka kritiskt och att du självständigt ska granska såväl din närhet som omvärlden.

Samhällsvetenskap - Internationell profil

På Jämtlands gymnasium har du möjlighet att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med en internationell profil. Skillnaden ligger i att du läser på engelska i de flesta kurser samt att du under ditt tredje och sista år på programmet har möjlighet att åka utomlands på utbyte.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information