Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 298,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 298,3)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Samhällsvetenskap 

Vill du förstå viktiga samhällsfrågor? Undrar du över hur geografiska, ekonomiska och sociala förhållanden skapar olika villkor på vår jord? Vill du utveckla din förmåga att förstå en alltmer globaliserad värld?

Möjligheter

Att studera samhällsvetenskap är spännande och utvecklar dina kunskaper om samhällsförhållanden lokalt såväl som globalt. Du kommer att studera ämnet ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter. I utbildningen behandlar vi även mediernas och informationsteknikens förutsättningar och möjligheter.

Inriktningen samhällskunskap, internationell profil

På samhällsvetenskapsprogrammet har du möjlighet att antingen välja inriktningen samhällsvetenskap eller beteendevetenskap. Gemensamt för de två är att vi arbetar med kunskaper och förmågor som förbereder dig på att vara med och förändra samhället. ProCivitas Malmö erbjuder inriktning samhällsvetenskap där vi arbetar med en internationell profil och fokuserar på samhällsfrågor i stort och smått, hur individen och samhället samspelar och vad du kan göra för att påverka utvecklingen. I kursen Internationella relationer studerar du kulturella skillnader samt hållbara lösningar på internationella frågor

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ProCivitas privata gymnasium Malmö
Citadellsvägen 9
211 18 Malmö

ProCivitas Malmö - uppfyll dina drömmar

På ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö har vi som ambition att bli den bästa gymnasieskolan i Sverige. Det kan tyckas vara ett svårt mål, men det får vår skola att ständigt sträva efter att utvecklas. Hos oss får du medlen...

Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Malmö och visa alla program.

Sponsrad