Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 80 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 200,0
    (medelvärde: 240,0) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-02
2023-04-26

Om utbildningen

Få en bred utbildning på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning: beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö!

Är du intresserad av hur människor fungerar och hur vårt samhälle är uppbyggt? Vill du förstå varför människor beter sig på olika sätt, se samband och bakgrund till människors reaktioner och handlingar? Då är det här rätt inriktning för dig.

Att läsa Beteendevetenskap passar dig som vill arbeta med människor i framtiden och som har ett intresse för att förstå hur människan fungerar och agerar, som individ, i grupp, på lokal samt global nivå. Kanske drömmer du om att studera vidare till psykolog, personalvetare eller polis?

Inriktningen ger dig goda kunskaper i ämnen som psykologi, sociologi och pedagogik där vi studerar samspel mellan kön, åldrar och individer av olika samhällsbakgrund. Du lär dig om människors beteende och om samspelet mellan våra tankar, känslor och handlingar. Under utbildningen blandar vi teori med praktiska inslag som fältstudier och projektarbeten. Vi arbetar med mänskliga rättigheter och diskuterar hur du som person är en del av samhället.

Samhällsvetenskapsprogrammet - År för år

  • År 1 – Du står i centrum under första året. Genom att läsa psykologi får du lära dig om hur vi människor beter oss, känner och tänker. Mänskliga rättigheter står också på schemat och med klassen diskuterar du hur du som person är en del av samhället.
  • År 2 – Du läser psykologi och sociologi och studerar samspelet mellan kön, åldrar och individer av olika samhällsbakgrund. Här går samtalen även in på psykiska störningar och deras behandlingsmetoder. Du får också lära dig hur vårt beteende och hur vi ser på oss själva förändras i samspel med vår kultur, samhället och media.
  • År 3 – Gymnasiearbetet knyter ihop utbildning tillsammans med kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Genom att jobba ämnesövergripande och i projektform får du fördjupa dig inom det beteendevetenskapliga ämnet.

Framtida yrken

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap är en bred utbildning som förbereder dig för många olika yrken där du framför allt arbetar med människor. Psykolog, socionom, personalvetare, advokat och polis är några exempel på relevanta yrken. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Vill du läsa vidare efter gymnasiet? Utbildningen i Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö är högskoleförberedande och ger dig behörighet till många olika samhällsvetenskapliga grundutbildningar efter gymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Reportage

"För mig är det viktigt att gå på en skola där man känner sig trygg"

Elin går Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö. Här berättar hon vad hon tyckte var viktigt när hon valde gymnasium, och vad hon vill bli i framtiden!Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

En kvalitetsskola i Malmös innerstad

Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö är inspirerad av världens bästa skolor. Är du studiemotiverad och söker ett gymnasium med duktiga lärare, stark gemenskap och en trivsam miljö så har du hittat rätt.  Klara Teoretiska Gymnasium har en helhetssyn på utbildning och...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Gibraltargatan 2
211 18 Malmö

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Emma
Började på Klara (hette då Hermods) i augusti 2018 på samhällsprogrammet med inriktning beteende. Allt kändes jättebra på öppethus så valde att söka dit som mitt förstaval. Det är en liten skola, få elever och fina lokaler, ganska lik min grundskola vilket jag tyckte mycket om. Första dagen gick helt okej jag kände ingen och att det inte kändes ...
Visa hela
Linnea
En tjej på 16 år som läser samhälle-beteende linjen på Hermods Gymnasium i Malmö. I helhet så är jag jättenöjd med skolan då vi har fantastiska lärare som bryr sig om oss och vår utveckling. Vi är en liten stark skola med en bra gemenskap som ständigt förbättras genom olika aktiviteter som vår käre elevkår anordnar med jämna mellanrum. Det enda ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"För mig är det viktigt att gå p...

Elin går Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö. Här berättar hon vad hon tyckte var viktigt när hon valde gymnasium, och vad hon vill bli i framtiden!

Läs mer