Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 80 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 227,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-10
2020-12-10
2021-01-26
2021-05-06

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Få en bred utbildning på Samhällsvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö!

Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö har ett tydligt och kaxigt mål med sin utbildning på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap. Det är att erbjuda den mest universitetsförberedande beteendevetenskapliga utbildningen i hela Sverige. 

Som elev på samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö får du lära dig om och fördjupa dig i mänskligt beteende och svara på frågor som varför vi beter som vi gör i olika situationer. Hur fungerar vi i grupp och som individer? Kommunikation, ledarskap och psykologi är andra viktiga ämnen för dig som väljer att läsa inriktningen Beteendevetenskap.

Koppla ihop teoretisk kunskap med praktisk erfarenhet

Tre år på samhällsvetenskapsprogrammet lär dig bland annat om människors beteende, om samspelet mellan tankar, känslor och handlingar. Genom att du deltar i Workshops, fältstudier och olika projektarbeten kan du koppla ihop de teoretiska studierna med dina praktiska erfarenheter.

Samhällsvetenskapsprogrammet - År för år

  • År 1 – Du står i centrum under första året. Genom att läsa psykologi får du lära dig om hur vi människor beter oss, känner och tänker. Mänskliga rättigheter står också på schemat och med klassen diskuterar du hur du som person är en del av samhället.
  • År 2 – Du läser psykologi och sociologi och studerar samspelet mellan kön, åldrar och individer av olika samhällsbakgrund. Här går samtalen även in på psykiska störningar och deras behandlingsmetoder. Du får också lära dig hur vårt beteende och hur vi ser på oss själva förändras i samspel med vår kultur, samhället och media.
  • År 3 – Gymnasiearbetet knyter ihop utbildning tillsammans med kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Genom att jobba ämnesövergripande och i projektform får du fördjupa dig inom det beteendevetenskapliga ämnet.

Framtida yrken

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap är en bred utbildning som förbereder dig för många olika yrken där du framför allt arbetar med människor. Psykolog, socionom, personalvetare, advokat och polis är några exempel på relevanta yrken. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Vill du läsa vidare efter gymnasiet? Utbildningen i Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö är högskoleförberedande och ger dig behörighet till många olika samhällsvetenskapliga grundutbildningar efter gymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Malmö söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Reportage

daniella klara teoretiska gymnasium

Klara är en skola med bra gemenskap

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 


Elin

"För mig är det viktigt att gå på en skola där man känner sig trygg"

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Elin går Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö. Här berättar hon vad hon tyckte var viktigt när hon valde gymnasium, och vad hon vill bli i framtiden!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

En kvalitetsskola i Malmös innerstad

Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö är inspirerad av världens bästa skolor. Är du studiemotiverad och söker ett gymnasium med duktiga lärare, stark gemenskap och en trivsam miljö så har du hittat rätt.  Klara Teoretiska Gymnasium har en helhetssyn på utbildning och...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Gibraltargatan 2
211 18 Malmö

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Emma
(2)
Började på Klara (hette då Hermods) i augusti 2018 på samhällsprogrammet med inriktning beteende. Allt kändes jättebra på öppethus så valde att söka dit som mitt förstaval. Det är en liten skola, få elever och fina lokaler, ganska lik min grundskola vilket jag tyckte mycket om. Första dagen gick helt okej jag kände ingen och att det inte kändes ...
Visa hela
Linnea
(4)
En tjej på 16 år som läser samhälle-beteende linjen på Hermods Gymnasium i Malmö. I helhet så är jag jättenöjd med skolan då vi har fantastiska lärare som bryr sig om oss och vår utveckling. Vi är en liten stark skola med en bra gemenskap som ständigt förbättras genom olika aktiviteter som vår käre elevkår anordnar med jämna mellanrum. Det enda ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Malmö, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
"För mig är det viktigt att gå p...

Elin går Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö. Här berättar hon vad hon tyckte var viktigt när hon valde gymnasium, och vad hon vill bli i framtiden!

Läs mer
Klara är en skola med bra gemenskap
Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: