Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Polhemsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 190 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 192,5
    (medelvärde: 274,6) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Läs Samhällsvetenskap på Polhemsgymnasiet

Polhemsgymnasiet erbjuder inriktningen Samhällskunskap, där du får kunskaper om samhällsstrukturer och om människors livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsfrågor. Här ges du en grundlig insikt i hur såväl Sverige som världen fungerar och varför det ser ut som det gör. Dessutom får du en allsidig bild av människans levnadsvillkor i olika länder runtom i världen. Under det andra året på programmet åker du med klassen på studieresa och besöker Sveriges Riksdag.

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en högskoleförberedande examen och du får kunskaper för fortsatta högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område.

Polhemsgymnasiet är en FN-skola

Polhemsgymnasiet är en FN-skola och som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet får du vara med och genomföra ett FN-rollspel. Rollspelet är ett mycket uppskattat inslag i studierna och genom detta får du fördjupade kunskaper i olika länders levnadsvillkor

Få undervisning av engagerade och utbildade lärare

Som elev på Polhem undervisas du av engagerade och utbildade lärare som får dig att använda din fulla potential att nå längre än vad du tror är möjligt.

Elevvårdsteamet på Polhem består av speciallärare, skolsköterska, kurator och SYV. De finns här för dig när det kommer till yrkesval, fortsatta studier och för att vara ett stöd under dina tre år på Polhemsgymnasiet.

En inspirerande skolmiljö på Polhem

På Polhemsgymnasiet ligger fokus på att vara en kunskapsskola där det går studiemotiverade elever som tar sig an utmanande kurser med siktet inställt på att studera vidare på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Polhemsgymnasiet

Polhemsgymnasiet på Lindholmen i Göteborg

Polhemsgymnasiet i Göteborg är en skola där du får ta eget ansvar, samtidigt som du har kunniga lärare som stöd. Stort fokus är på förståelse och pedagogik som stimulerar till inlärning. Just därför kallar man Polhemsgymnasiet för en kunskapsskola. Skolan...


Läs mer om Polhemsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Polhemsgymnasiet

Diagonalen 4
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Samhällaren
(1)
Skolan är dålig! Om du inte hamnar i en klass med härliga människor är du körd för inga lärare eller rektorer kommer gripa in för att hjälpa dig. Som samhällare ser man också att skolan prioriterar teknik- och naturprogrammen mycket mer och ingen fokus läggs på de övriga, i synnerhet samhällsprogrammet som för övrigt är det program med flest bri...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Polhemsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Polhemsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: