Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap

Du som vill förändra världen från grunden behöver förstå hur stater och samhällen fungerar och är uppbyggda. Det är en förutsättning för att skapa djupgående och beständiga förändringar för världen eller i en by.

Du kanske vill planera framtidens städer eller vara en del av politiken. Vara med och skapa grunderna för bistånd till tredje världen och arbeta internationellt kanske som diplomat eller i FN. Oavsett om du vill arbeta i privata, ideella eller statliga organisationer i Sverige eller i världen då är inriktningen samhällsvetenskap något för dig.

Programmet ger dig kunskaper om olika samhällsstrukturer och om människors livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. Du kommer bredda och fördjupa din förståelse av samhällsfrågor genom att tolka och förklara olika företeelser och sammanhang. Du utvecklar din förmåga och lär dig metoder för att se olika aspekter som används inom samhällsvetenskapen

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Young Business Creatives
Experimentgatan 7
131 45 Nacka

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

En kommunal gymnasieskola i Nacka YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 720 elever som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från Slussen. Det är enkelt att åka kollektivt till oss och du kan välja...

Läs mer om Young Business Creatives och visa alla program.

Sponsrad