Young Business Creatives

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

en av världens mest innovativa gymnasieskolor!

En kommunal gymnasieskola i Nacka

YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 650 elever som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från Slussen. Det är enkelt att åka kollektivt till oss och du kan välja mellan både buss, tvärbanan och Saltsjöbanan. Alla elever som är skrivna i Nacka kommun får ett access-kort med skolbiljett av YBC. För elever boende i andra kommuner gäller att man ska ha längre resväg än 6 kilometer från sin folkbokföringsadress. Du hittar oss i Kunskapsgallerian, Experimentgatan 7, på fjärde och femte våningsplanet.

Att förändra världen börjar med oss själva. Vi är Young Business Creatives.

Våra elever är inte bara elever. Våra lärare är inte bara lärare. Och vår skola är inte bara en skola. Vi vill förändra världen. Vi är Young Business Creatives.

Vårt sätt att leva och utvecklas förändras allt snabbare. Samma sak gäller arbetsmarknaden. Många av jobben vi har idag fanns inte för några år sedan. Det ställer helt nya krav på både kompetens, förmågor och oss själva. På YBC ger vi dig möjligheterna att möta dessa möjligheter och krav.

Välkommen till YBC! En lärorik, rolig, spännande och utmanande tid för att förändra världen.

Skolans program

På YBC kan du välja mellan tre nationella program med följande inriktningar:

• Ekonomiprogrammet med inriktningarna Ekonomi och Juridik

• Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap

• Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna Beteendevetenskap och Medier, information & kommunikation

Skolan erbjuder även Introduktionsprogrammet med inriktning språkintroduktion för nyanlända ungdomar.

Hos Young Business Creatives får du en lärorik, rolig och spännande gymnasietid!

Ladda ner skolans broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Young Business Creatives, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Young Business Creatives

Välkommen på öppet hus på YBC

Vill du vara en Business Creative på en av världens mest innovativa gymnasieskolor i Nacka?

Det bästa sättet att ta reda på om vi är rätt för dig och din framtid är att besöka oss. Därför vill vi bjuda in dig till öppet hus den 30/11 klockan 18-20 där du får träffa våra elever och lärare, veta mer om hur vi arbetar och se våra lokaler.

Vår vision är att förändra världen. Kom hit och mingla, nätverka, träffa elever och lärare från Ekonomi-, Natur- och Samhällsprogrammet.

YBC Nacka erbjuder ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik, naturprogrammet med inriktning natur och samhällsprogrammet med inriktningarna beteende och media. Vi har även språkintroduktion för nyanlända ungdomar.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-01-25    Tid:   18:00 - 20:00

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Young Business Creatives.

Young Business Creatives

Experimentgatan 7
131 45 Nacka

www.ybc.se

Snittbetyg: 4,3

Theo
Skolans lokaler är väldigt fräscha och rymliga. Det finns gott om plats att hänga under rasterna. Maten är väldigt bra dock så kan de bli lite långa köer ibland. Skolans läge är perfekt då det finns flera ställen att käka ute på om man vill det.
Ebba
Jag tycker att lärarna på skolan tar hänsyn till individuella krav, och att lektionsupplägget är bra. En sak är att uppgifterna man får ibland kan vara lite oklara, vilket är svårt för mig! Skolan och miljön overall är väldigt lugn och trygg osv!
Juridikare
Ybc är generellt en skola där du har ett rätt stort ansvar. Du bestämmer lite själv vad du vill göra din skolgång till. Vill du softa lite är det fine. Vill du kötta då stöttar lärarna dig genom det också. Juridiken är svår men man lär sig ändå mycket om man vill. Resten av ämnena klarar man bra med basic knowledge. Ybc är även den främst...
Fredrik, Biträdande rektor YBC Kommentar:
Tack för fint betyg!
Visa hela
Skolrecensioner

För att få mer information från Young Business Creatives, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill börja/byta till YBC