Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Young Business Creatives
Programinformation
Nacka
Naturvetenskapsprogrammet
Klassrum

Film

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap

Naturvetenskapen är ett av de områden som har förändrat världen allra mest, och vårt naturvetenskapsprogram ger dig grunden för en framtid i denna spännande värld. Programmet är högskoleförberedande och du får kunskaper om exempelvis naturvetenskap och matematik. Men det som gör vårt naturvetenskapsprogram annorlunda är att vi dessutom fokuserar på kreativitet och entreprenörskap – att du ska förverkliga dina idéer.

Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap

Det här är valet för dig som vill förändra världen på naturvetenskaplig väg. Få områden har haft – och kommer att ha – så stor betydelse för oss människor. Oräkneligt många gånger har naturvetenskapen gjort våra liv bättre. Vaccin mot covid, varningssystem för naturkatastrofer och rent vatten i utvecklingsländer är bara ett par exempel på vad den gjort möjligt. Hittills. Utvecklingen går framåt i en rasande fart och en sak är säker, som utbildad inom detta område kommer du att vara eftertraktad på framtidens arbetsmarknad. Dina möjligheter i morgondagens samhälle är obegränsade - kanske siktar du på att skapa 2030-talets satelliter, uppfinna robotar som rensar haven från plast eller bota svåra sjukdomar.

På vårt naturvetenskapliga program är kreativitet och entreprenörskap mycket viktigt. Alla elever kommer i årskurs 3 att starta och driva ett eget företag eller projekt inom ramen för vårt innovativa koncept Business Creative. Med fokus på det naturvetenskapliga och hållbara.

Kort sagt: inget annat program ger dig lika många möjligheter att studera vidare. Under alla tre åren arbetar vi mycket med problemlösning och du lär dig förstå hur naturvetenskapen samspelar med människan och samhället.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Young Business Creatives

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

En kommunal gymnasieskola i Nacka YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 650 elever som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från Slussen. Det är enkelt att åka kollektivt till oss och du kan välja...


Läs mer om Young Business Creatives och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Young Business Creatives

Experimentgatan 7
131 45 Nacka

 Visa telefonnummer
www.ybc.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Theo

Skolans lokaler är väldigt fräscha och rymliga. Det finns gott om plats att hänga under rasterna. Maten är väldigt bra dock så kan de bli lite långa köer ibland. Skolans läge är perfekt då det finns flera ställen att käka ute på om man vill det.

Ebba

Jag tycker att lärarna på skolan tar hänsyn till individuella krav, och att lektionsupplägget är bra. En sak är att uppgifterna man får ibland kan vara lite oklara, vilket är svårt för mig! Skolan och miljön overall är väldigt lugn och trygg osv!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Young Business Creatives, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill börja/byta till YBC
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information