Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Att förändra världen betyder att förändra samhället, och vårt samhällsvetenskapliga program ger dig grunden för att aktivt vara med och påverka framtiden. Programmet är högskoleförberedande och ger dig bland annat kunskaper om hur samhället ser ut i Sverige och i övriga världen, om människor, demokrati och kommunikation. Men det som skiljer det från andra samhällsprogram är att det fokuserar på kreativitet och entreprenörskap – att du ska förverkliga dina idéer

På YBC kan du välja mellan två inriktningar på vårt samhällsvetenskapliga program. Antingen väljer du inriktningen beteendevetenskap eller inriktningen medier, samhälle och kommunikation. Det som skiljer de två inriktningarna åt är att du på inriktningen betenndevetenskap läser mer kurser inom psykologi och sociologi. På inriktningen medier, samhälle och kommunikation läser du olika kurser inom mediaproduktion.

Inriktningen Beteendevetenskap

Du som vill förändra världen genom att leda och påverka människor väljer inriktningen beteendevetenskap. Att vara intresserad av människor och förstå varför de beter sig som de gör – psykologin bakom – är en nyckel till att framgångsrikt kunna leda, organisera och kommunicera med andra. Det gäller oavsett om du vill arbeta som ledare i ett företag, hjälpa människor i olika situationer som socionom eller bli en stjärna på att kommunicera i sociala medier.

Programmet ger dig kunskaper om människors utveckling och hur de samspelar i olika sammanhang. Du får förståelse för hur de agerar både som individer och deltagare i grupper, organisationer och samhällen. Dessutom har inriktningen ett internationellt perspektiv, vilket bland annat inneburit resor till Uganda och Polen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Young Business Creatives
Experimentgatan 7
131 45 Nacka

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

En kommunal gymnasieskola i Nacka YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 650 elever som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från Slussen. Det är enkelt att åka kollektivt till oss och du kan välja...

Läs mer om Young Business Creatives och visa alla program.

Sponsrad