Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Young Business Creatives
Programinformation
Nacka
Ekonomiprogrammet
Klassrum
Startdatum: Höst - Nacka
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-25
2021-01-27
Ekonomiprogrammet inriktning Juridik

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet inriktning Juridik

Att förändra världen utan att blanda in ekonomi är i stort sett omöjligt, och vårt ekonomiprogram är en språngbräda till en framtid inom detta dynamiska område. Men ekonomiprogrammet på YBC är inte som andra ekonomiprogram. Självklart är det högskoleförberedande och ger dig kunskaper om sådant som samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Men det som skiljer det från andra ekonomiprogram är att det fokuserar på kreativitet och entreprenörskap - att du ska förverkliga dina idéer.

På YBC kan du välja mellan två inriktningar på ekonomiprogrammet. Antingen väljer du inriktningen ekonomi eller så väljer du inriktningen juridik. De båda inriktningarna har mycket gemensamt, men det som skiljer dem åt är att du på inriktningen juridik läser fler kurser inom juridik. På inriktningen ekonomi läser du fler kurser inom företagsekonomi.

Inriktning Juridik

Du som vill förändra världen genom lag och rätt väljer inriktningen juridik. Rättssystemet är en av de viktigaste grundpelarna i ett samhälle. Det handlar om vad som är rätt och fel, etik och om hur vi människor samverkar med varandra. Därför är dina möjligheter till en spännande och utvecklande framtid stora. Kanske vill du arbeta med lagar som tryggar tillvaron för utsatta människor, lösa internationella konflikter eller hjälpa företagare och privatpersoner med juridiska problem.

Programmet ger dig kunskaper om lagens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du lär dig också att analysera och bedöma juridiska problem och konflikter med hjälp av rättskällor och olika juridiska metoder. Givetvis får du även goda kunskaper i företagsekonomi och att driva företag. Bland annat får du, precis som på inriktningen ekonomi, starta och driva ett eget UF-företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Young Business Creatives

Young Business Creatives

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

YBC är en kommunal skola som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från slussen. Du kan enkelt ta dig till skolan med antingen buss, tvärbana eller Saltsjöbanan. Skolan har ljusa och fräscha lokaler och ger känslan...


Läs mer om Young Business Creatives och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Young Business Creatives

Experimentgatan 7
131 45 Nacka

 Visa telefonnummer
www.ybc.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Young Business Creatives, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill börja/byta till YBC
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: