Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet inriktning Juridik

Ekonomiprogrammet inriktning Juridik

Att förändra världen utan att blanda in ekonomi är i stort sett omöjligt, och vårt ekonomiprogram är en språngbräda till en framtid inom detta dynamiska område. Men ekonomiprogrammet på YBC är inte som andra ekonomiprogram. Självklart är det högskoleförberedande och ger dig kunskaper om sådant som samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Men det som skiljer det från andra ekonomiprogram är att det fokuserar på kreativitet och entreprenörskap - att du ska förverkliga dina idéer.

På YBC kan du välja mellan två inriktningar på ekonomiprogrammet. Antingen väljer du inriktningen ekonomi eller så väljer du inriktningen juridik. De båda inriktningarna har mycket gemensamt, men det som skiljer dem åt är att du på inriktningen juridik läser fler kurser inom juridik. På inriktningen ekonomi läser du fler kurser inom företagsekonomi.

Inriktning Juridik

Du som vill förändra världen genom lag och rätt väljer inriktningen juridik. Rättssystemet är en av de viktigaste grundpelarna i ett samhälle. Det handlar om vad som är rätt och fel, etik och om hur vi människor samverkar med varandra. Därför är dina möjligheter till en spännande och utvecklande framtid stora. Kanske vill du arbeta med lagar som tryggar tillvaron för utsatta människor, lösa internationella konflikter eller hjälpa företagare och privatpersoner med juridiska problem. Vår juridikinriktning har ett internationellt perspektiv och vi arbetar mycket med frågor kopplat till EU där vi är en ambassadörsskola för Europaparlamentet.

Programmet ger dig kunskaper om lagens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du lär dig också att analysera och bedöma juridiska problem och konflikter med hjälp av rättskällor och olika juridiska metoder. Givetvis får du även goda kunskaper i företagsekonomi och att driva företag. Bland annat får du, precis som på inriktningen ekonomi, starta och driva ett eget företag inom ramen för vårt koncept Business Creative.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.
Young Business Creatives
Experimentgatan 7
131 45 Nacka

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

En kommunal gymnasieskola i Nacka YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 650 elever som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från Slussen. Det är enkelt att åka kollektivt till oss och du kan välja...

Läs mer om Young Business Creatives och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Juridikare
31 mar 2021
Allt du vill veta

Ybc är generellt en skola där du har ett rätt stort ansvar. Du bestämmer lite själv vad du vill göra din skolgång till. Vill du softa lite är det fine. Vill du kötta då stöttar ...

Fredrik, Biträdande rektor YBC
27 apr 2021
Tack för fint betyg!
Visa hela
Sponsrad