Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Människa och samhälle i samspel

Det här programmet är en utbildning för dig som vill förbereda dig för att läsa vidare på högskola och universitet inom det samhällsvetenskapliga området. Programmet ger dig kunskaper om hur vårt samhälle fungerar och hur det kan se ut i andra länder. Du får lära dig att förstå samspelet mellan människor och mellan människa och samhälle. På programmet lär du dig att kritiskt kunna granska och analysera.

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig förutsättningar att utveckla ett tvärvetenskapligt förhållningssätt, eftersom du arbetar i större teman med flera ämnen inblandade. Programmet ger dig möjlighet att utveckla din förmåga att tolka, skriva och argumentera. Du tränar även din förmåga att söka information, bearbeta den och göra ett urval.

På samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig att titta på händelser omkring dig på ett mer medvetet sätt, vilket lär dig att bli en kritiskt tänkande samhällsmedborgare. Du använder dig av moderna digitala verktyg och medier för att kunna presentera kunskaperna.

Inriktning Samhällsvetenskap

Inriktningen samhällsvetenskap ger dig fördjupade kunskaper i ämnen som handlar om samhället omkring dig. Undervisningen utvecklar dina kunskaper om hur människor lever i hela världen. Du undersöker och arbetar med frågor som rör samarbeten, makt, genus, politik, konflikter, kultur, miljö, hållbara samhällen och litteratur. Samhällsvetare arbetar även mycket med frågor som handlar om hur människor tänker och fungerar utifrån olika synvinklar.

Du som väljer den samhällsvetenskapliga inriktningen kommer att läsa mycket samhällskunskap och historia. Den passar därför dig som gillar att läsa, skriva, diskutera, följa nyheter, läsa om historiska händelser och besöka historiska platser. Naturligtvis läser du också andra ämnen som hänger ihop med en allmän och bred utbildning såsom svenska, engelska, naturkunskap, språk, geografi, matematik och religionskunskap.

Du som väljer samhällsvetenskaplig inriktning gillar att läsa nya texter, följa aktuella händelser och prata med dina kompisar om omgivningen och om livsfrågor i allmänhet. Du intresserar dig för världen omkring dig och för människor. Du kommer i takt med utbildningens gång att träna på att arbeta mer och mer självständigt samt ta eget ansvar.

Efter utbildningen

Inriktningen samhällsvetenskap gör dig väl förberedd för fortsatta studier på universitet och högskola. Inriktningen ger dig stora valmöjligheter efter gymnasiet. Som samhällsvetare kan du utbilda dig till exempelvis jurist, polis, psykolog, socionom, journalist, lärare eller historiker

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad