Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhäll - Donnergymnasiet 

Donners samhällselev är nyfiken och räds inte att ge sig in i samhällsdebatten. Mål, mening och reflektion är dina ledord. Analysförmåga och utanför boxen-tänkande dina verktyg. Här får du utrymme att utveckla ditt sociala engagemang och möjlighet att använda dina förmågor för att skapa ett bättre samhälle.

Spår 2: Världen i fokus

Världen i fokus är en samhällsvetenskaplig inriktning för dig som brinner för globala frågor inom social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Med hjälp av kunskaper om det förflutna skapar du förståelse för nutida politiska system, processer och konflikter – och hittar lösningar på morgondagens samhällsutmaningar.

I kursen Global rättvisa får du fördjupa dig i mänskliga rättigheter, studera hur levnadsvillkor påverkas av internationella relationer och ta reda på vad vi kan göra för att bidra till en hållbar utveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Natureleven som hittade hem på Samhällsprogrammet

Donnergymnasiet Göteborg

Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Donnergymnasiet Göteborg
Celciusgatan 10
41762 Göteborg


Donnergymnasiet

Vid årsskiftet 2021/22 flyttade Donnergymnasiet 30 meter rakt över gatan och in i nya, moderna och funktionella lokaler. Förutom 37 optimerade klassrum och generösa sällskapsytor får vi dessutom en svårslagen utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan våra elever lära och...

Läs mer om Donnergymnasiet Göteborg och visa alla program.

Sponsrad