Visa gymnasium.se som: Mobil

Donnergymnasiet är en plats för dig som vet vem du är, men kanske inte nödvändigtvis vad du ska bli. Donner drivs utifrån tanken att en mångsidig utbildning i en inspirerande och trygg miljö är den perfekta grunden för din personliga utveckling, och för att du ska hitta det du verkligen brinner för. Därför gör de sitt yttersta för att skapa stimulerande undervisning som väcker nyfikenhet och lust att lära. Under dina tre år kommer du att möta både uppmuntran och utmaningar, då personalen på Donner ständigt vill stärka dig och din förmåga att hitta svar genom nya tankebanor och perspektiv. På Donnergymnasiet ges du helt enkelt verktygen att bli den bästa versionen av dig själv.

Långa lektionspass, komprimerat schema och lektionsfria onsdagar

Donner har tagit fram en schemastruktur som skolan tror skapar de bästa förutsättningarna för intressant och givande undervisning. Lärande är en långsam process, därför har du på Donner främst långa lektionspass där du får hela för- eller eftermiddagar att arbeta fokuserat med ett och samma ämne. Schemat är även komprimerat så att du slipper håltimmar och istället får effektiva dagar, där du börjar och slutar ungefär samma tid varje dag. Onsdagarna är lektionsfria, där tanken är att du själv lägger upp din studietid. Skolan är öppen som vanligt, lärarna finns tillgängliga på plats och eleverna spenderar vanligen hela dagen i skolan. Detta för att ge dig ett större ansvar över dina studier och friheten att använda din tid som du känner att du behöver.

Lång erfarenhet

“Detta läsår fyller Donner­ gymnasiet i Göteborg 20 år. Åren har gett oss lång erfarenhet, stabilitet och goda kunskaper om hur man bedriver skolverksamhet med högsta kvalitet. Vi jobbar systematiskt med att utveckla vår verksamhet och våra elever lämnar oss med goda kunskaper och hög måluppfyllelse.” Pernilla Liljeberg, rektor.

Här blir du sedd

Donner har alltid strävat efter att skapa en öppen och varm skolmiljö där alla blir sedda och både lärare och elever har en god relation till varandra. Dina tankar och åsikter är viktiga och som elev har du ett stort inflytande på undervisningen och skolan i stort. På skolan arbetar de med en mentorskapsmodell där personalen på ett strukturerat sätt jobbar med mjukare värden såsom motivation, studieteknik, gruppdynamik och andra ämnen som rör livet i och efter gymnasiet.


Är du intresserad och vill veta mer om Donnergymnasiet Göteborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Donnergymnasiet Göteborg

Prova på-dagar

Prova på Donner

Den 27 november och den 22 januari är du välkommen till Prova På-dagar på Donnergymnasiet. Då öppnar vi dörrarna för alla som är nyfikna och ger er en inblick i vår vardag. Du får vara med på lektioner och ställa alla tänkbara frågor till lärare, rektorer och elever, vandra runt i våra lokaler och bekanta få en känsla för skolan. 

Välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-22    Tid:   09:00 - 12:00

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Donnergymnasiet Göteborg.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Donnergymnasiet Göteborg
 94,0%
Göteborg
 81,7%
Sverige
 80,6%

Antal elever per lärare 2017

Donnergymnasiet Göteborg 15,2
Göteborg 14,8
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 583


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Ekonomiprogrammet

15,2 94,1 % .
  Göteborg Sverige År
Totalt antal studerande 66 2017
Genomsnittlig betygspoäng 15,2 14,7 14,5 2017
Andel behöriga till högskola 94,1 % 92,6 % 90,6 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Estetiska programmet

15,2 87,1 % .
  Göteborg Sverige År
Totalt antal studerande 20 2017
Genomsnittlig betygspoäng 15,2 14,5 14,8 2017
Andel behöriga till högskola 87,1 % 92,4 % 90,2 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Naturvetenskapsprogrammet

16,4 96,6 % .
  Göteborg Sverige År
Totalt antal studerande 63 2017
Genomsnittlig betygspoäng 16,4 16,0 15,8 2017
Andel behöriga till högskola 96,6 % 95,5 % 93,4 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Samhällsvetenskapsprogrammet

15,0 92,2 % .
  Göteborg Sverige År
Totalt antal studerande 31 2017
Genomsnittlig betygspoäng 15,0 14,3 14,4 2017
Andel behöriga till högskola 92,2 % 89,5 % 90,9 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Donnergymnasiet Göteborg

Celciusgatan 9
41762 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.donnergymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 12 recensioner.

Emil
(5)
Donnergymnasiet är det perfekta gymnasiet för den personen med ett behov av en liten skola, ibland lite för liten: det finns få toaletter och är ofta fullpackat vid lunchtid. När det kommer till själva lärandet verkar det gå fint, lärarna är stödjande och man får många IV-val men pga skolans ambitiösa elever kan det vara nästan omöjligt att få A...
Visa hela
Elina
(4)
Jag är väldigt nöjd med mitt val! Donner är en liten skola där man blir sedd till skillnad från en stor skola. Lärarna och rektorn vet vem du är vilket känns tryggt. Schemat tycker jag är super bra eftersom man har ett ämne per vecka och får all information ur en lektion. Sedan, det här med att vara ledig på onsdagarna kan tolkas olika MEN jag a...
Visa hela
Julia
(5)
Fantastiska och engagerade lärare som lyssnar på eleverna, många aktiva grupper (t.ex Amnesty) och aktiv elevkår, grymt schema (ca 9-15 varje dag samt lektionsfria onsdagar), studiemotiverade elever och en härlig stämning på skolan gör att jag känner mig helnöjd med mitt val. Rekommenderar skolan varmt!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Donnergymnasiet Göteborg, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Donnergymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 12 recensioner.