Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, natur - Donnergymnasiet Göteborg

Ingenting sker utan orsak. Som naturelev på Donnergymnasiet är du fast besluten att förstå dig på människans och naturens alla komplicerade fenomen. Du vet också att ingenting kan ske utan att någon tar itu med det. Här förenar du knivskarpa kunskaper med ett kreativt driv.

På naturprogrammet får du fördjupade kunskaper i matematik och naturvetenskapliga ämnen, vilket ger dig bredast möjliga behörighet för vidare studier. På Donners naturprogram finns två olika spår att välja. 

Spår 1: Forskning och hälsa

Det här är ett spår för dig som vill hitta naturvetenskapliga lösningar på världens folkhälsoutmaningar. Här utforskar du medicinens och bioteknikens roll i en globaliserad värld. Dessutom får du undersöka hur forskningen kan skapa hållbarhet och rättvisa för nuvarande och kommande generationer.

I kursen Naturvetenskaplig specialisering får du fördjupa dig i forskningsetik, utföra laborationer inom genteknik och mikrobiologi, lära dig om läkemedelskemi och träffa forskare från universitet och näringsliv.

Spår 2: Kreativ och artificiell intelligens

Det här är ett spår för dig som vill använda matematiken för att förstå dig på morgondagens teknik. Här får du utmana din problemlösningsförmåga genom att arbeta både teoretiskt och praktiskt. Dessutom får du utforska och reflektera över vad som sker när gränserna mellan robot och människa suddas ut.

I kursen Matematik specialisering fördjupar du dig i modellering, programmering och simulering. Här får du utforska ämnen som ”big data” och självlärande algoritmer tillsammans med gästföreläsare från Chalmers och andra intressanta aktörer i branschen.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Natureleven som hittade hem på Samhällsprogrammet

Donnergymnasiet Göteborg

Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Donnergymnasiet Göteborg
Celciusgatan 10
41762 Göteborg


Donnergymnasiet

Vid årsskiftet 2021/22 flyttade Donnergymnasiet 30 meter rakt över gatan och in i nya, moderna och funktionella lokaler. Förutom 37 optimerade klassrum och generösa sällskapsytor får vi dessutom en svårslagen utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan våra elever lära och...

Läs mer om Donnergymnasiet Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 8 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
:)
17 okt 2023
Wow

Jag känner att Donner ständigt jobbar med studie hjälp för att hjälpa sina elever, man kan ta igen allt arbete på sin lektionsfria dag och gemenskapen bland eleverna är super br...

Visa hela
5/5
Emil
28 jul 2018
En ambitiös skola.

Donnergymnasiet är det perfekta gymnasiet för den personen med ett behov av en liten skola, ibland lite för liten: det finns få toaletter och är ofta fullpackat vid lunchtid. Nä...

Visa hela
5/5
Julia
08 feb 2017
Jag <3 Donner

Fantastiska och engagerade lärare som lyssnar på eleverna, många aktiva grupper (t.ex Amnesty) och aktiv elevkår, grymt schema (ca 9-15 varje dag samt lektionsfria onsdagar), st...

Visa hela
Sponsrad