Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

NTI Gymnasiet Kronhus, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
13 januari, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 238,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
13 januari, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 238,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en växt

NA: NATURVETENSKAP

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap. Har du ambitioner, viljan att studera och siktet inställt på universitet och högskola? Vårt naturvetenskapsprogram har inriktningen naturvetenskap och ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Du får lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt, vilket innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning, systematiska iakttagelser samt skicklighet i att dokumentera dina iakttagelser. Vi samarbetar med näringsliv och högre utbildning vilket kommer att både utmana dig och göra dig väl förberedd för framtiden. Väljer du vårt naturvetenskapsprogram får du full behörighet till högre utbildning mot till exempel läkare och ingenjör.

Fördjupning: Biotech

Siktar du på en karriär inom forskning och utveckling? Välj vår fördjupning biotech! Här lär du dig att arbeta naturvetenskapligt genom att planera och genomföra laborationer. Detta är en fördjupning för dig som ser en framtid inom utveckling och forskning. Du får full behörighet till högre utbildning. Genom ditt individuella val kan du, för att ytterligare stärka din konkurrenskraft, maximera antalet meritpoäng (2,5p) i ditt slutbetyg eller välja att bredda din utbildning.

Fördjupning: Master

Vill du spetsa dig inom matematik och engelska? Då är fördjupningen Master för dig! Här läser du alla matematik- och engelskakurser som erbjuds inom naturvetenskapsprogrammet. Du får full behörighet till högre utbildning, mot exempelvis läkare och ingenjör. Genom dina individuella val maxar du ditt meritvärde och breddar dig, t.ex. genom studier i programmering, och säkerställer också att du får en bred grund för framtida utmaningar.

Om programmet 

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer.

Om inriktningen

Inriktningen naturvetenskap kommer ge dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Säg hej till NTI-eleven Lykke!

NTI Gymnasiet Kronhus

Att skolan ska handla om mer än att läsa böcker är något som är viktigt för NTI-eleven Lykke. I den här intervjun berättar Lykke om hur hon tänker kring utbildning och delar med sig av sitt bästa tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kronhus? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Kronhus
Kronhusgatan 9
411 05 Göteborg

NTI Gymnasiet Kronhus

Välkommen till oss på NTI Gymnasiet Kronhus! Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ undervisning för framtiden. Vi vet att vår alltmer föränderliga värld kräver vassa kunskaper och våra elever ska kunna leda och navigera i en digitaliserad framtid!...

Läs mer om NTI Gymnasiet Kronhus och visa alla program.

Sponsrad