Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Bromma Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 283,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 283,4)
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap på Bromma gymnasium

Naturvetenskapsprogrammet – Gå en bred utbildning som ger djupa kunskaper

På Bromma gymnasium erbjuds Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap. Utbildningen ger dig kunskap om livets villkor och om sammanhangen i naturen. Inför läsåret 2023-2024 erbjuds även en medicinsk profil för dig som vill fördjupa dig i hur människokroppen fungerar och förbereda dig för arbete som t ex läkare eller biomedicinsk analytiker.

Naturvetenskapsprogrammet är på grund av sin bredd och sitt djup det program som ger dig bäst möjligheter till fortsatta studier efter gymnasiet. Det är det enda program som direkt ger behörighet till högskolestudier inom det naturvetenskapliga området. Efter att ha studerat på naturvetenskapsprogrammet har du även behörighet till högskoleutbildningar inom andra områden.

Omväxlande undervisning med teoretiska och praktiska moment

Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper i karaktärsämnena kemi, fysik, biologi och matematik. Dina studier är omväxlande med teori, experiment, studiebesök, arbetsuppgifter, egna undersökningar och räkneuppgifter. Du lär dig ha ett naturvetenskapligt förhållningssätt men läser även humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen. 

Lärarna som undervisar på naturvetenskapsprogrammet samarbetar mycket inom arbetslaget och har en nära kontakt med er elever. Alla lärare har en gedigen utbildning och många har lång erfarenhet.

Bromma gymnasium strävar efter att eleverna ska:

  • få en stabil naturvetenskaplig grund inför fortsatta studier vid universitet eller högskola

  • lära sig en naturvetenskaplig arbetsmetodik för planering och utförande av experiment med analys, diskussion och presentation av resultat

  • utveckla ett naturvetenskapligt synsätt

Programfördjupning inriktning naturvetenskap

  • Naturvetenskaplig specialisering

  • Engelska 7

Programfördjupning inriktning naturvetenskap, profil medicin

  • Naturvetenskaplig specialisering-Medicinsk kemi

  • Bioteknik

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Idrott och hälsa - specialisering

Idrott och studier på Bromma gymnasium

Bromma gymnasium har ett begränsat antal platser på sina nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) i fotboll, basket och padel. 

På det program du väljer har du möjlighet att läsa kurserna Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2. Inom ämnet Idrott och hälsa får du möjlighet att utvecklas i din idrott och kombinera detta med din gymnasieutbildning på Bromma gymnasium. Du läser idrottskurserna som individuellt val i årskurs 1 och 2 och läser i övrigt med dina klasskamrater på programmet. Sammanlagt läser du 200 poäng inom vald idrott.

Du gör ditt val redan när du väljer utbildning via Gymnasieantagningen. Kom ihåg att ange redan då vilken idrott din ansökan gäller. Det går att kombinera NIU med studier på alla skolans program utom teknikprogrammet.

Basket

Bromma gymnasium samarbetar med Alvik Basket och deras instruktörer. Undervisningen sker i skolans egna lokaler och i Stora Mossens idrottshall.

Fotboll

I fotbollsundervisningen samarbetar skolan sedan länge med Brommapojkarna och deras talangutvecklare. Undervisningen sker i skolans egna lokaler samt på Stora Mossens IP.

Padel

Padel är en ny nationell idrottsutbildning på Bromma gymnasium som startar i augusti 2023. Skolan samarbetar med Padel United. 

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bromma Gymnasium
Nyängsvägen 152-154
167 56 Bromma

Bromma gymnasium - Kunskap och gemenskap 

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen systematiskt tillsammans med sina kollegor och de ambitiösa eleverna. För att allt lärande...

Läs mer om Bromma Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad