Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Ekonomi: Entreprenörskap & Innovation
Med en fot i siffervärlden och en i den föränderliga samtiden ser Donnerekonomen styrkan i struktur men också nyttan att kritiskt granska och ifrågasätta. Påläst och ständigt utmanande tar du dig an de ekonomiska och juridiska system som både bygger upp och påverkar vårt samhälle – och hittar framtidens kreativa och hållbara lösningar. 

Ekonomiinriktningen är till för dig som tror på att vägen framåt sker genom bland annat innovation. Här får du som vill stimulera entreprenören inom dig möjlighet att göra verklighet av dina idéer och starta UF-företag tillsammans med drivna kurskamrater. Samarbetet sker tillsammans med representanter från näringslivet, där entreprenörer kan inspirera dig i start-ups.

I marknadsföringskursen Social Media Marketing slipar du dina färdigheter inom argumentation och sälj. Du blir väl förberedd på att marknadsföra ditt UF-företag mot rätt målgrupp genom passande kanaler och har möjlighet att sätta dina talanger på prov i sälj- och presentationstävlingar.

   Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

   Kommande starter

   1 tillgängligt startdatum

   Höst

   • Klassrum
   • Göteborg

   Behörighet

   För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

   Gymnasieexamen

   Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

   Ansökan

   Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

   Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

   Kontaktuppgifter
   Postadress: Box 507340222 Göteborg
   Telefon: 031-335 51 30
   Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

   Reportage

   Natureleven som hittade hem på Samhällsprogrammet

   Donnergymnasiet Göteborg

   Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.

   Kontakta skolan

   Gör en intresseanmälan

   Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

   reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

   Recensioner

   Snittbetyg: 3

   Baseras på 1 recensioner
   Skriv en recension
   3/5
   Sara
   08 feb 2017
   Donner

   Donner är en mycket fin och väl skött skola med mycket trevliga och bra lärare , den är dock också mycket jobbig och slitsam.

   Donnergymnasiet Göteborg
   Celciusgatan 10
   41762 Göteborg


   Donnergymnasiet

   Vid årsskiftet 2021/22 flyttade Donnergymnasiet 30 meter rakt över gatan och in i nya, moderna och funktionella lokaler. Förutom 37 optimerade klassrum och generösa sällskapsytor får vi dessutom en svårslagen utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan våra elever lära och...

   Läs mer om Donnergymnasiet Göteborg och visa alla program.

   Sponsrad