Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
13 januari, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
13 januari, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Musik - Samhäll

Med musiken som drivkraft förbereder du dig för en kreativ framtid med obegränsade möjligheter inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Det estetiska musikprogrammet ger dig fullständig samhällsbehörighet, oavsett vilket spår du väljer att läsa. Här får du utveckla din musikaliska förmåga tillsammans med likasinnade och använda ditt skapande för att förstå dig på, ruska om och påverka omvärlden.

På Musik - Samhäll finns det tre olika spår att läsa:

Låtskrivare

Det här är spåret för dig som älskar musikskapande, ljud och gripande textrader. Målinriktat tar du dig an musikproduktion och skrivarprocesser för att utvecklas till den musikmakare du är ämnad att bli.

Sångare/Musiker

Det här är spåret för dig som mår som bäst när du befinner dig mitt i musiken, och gärna tillsammans med andra. Här hittar du ditt unika uttryck genom att sjunga eller spela dig igenom olika genrer, och utvecklar en scenvana som du har användning av för resten av livet.

Samhälls­fördjupning

Jurist och musiker samtidigt? Det här är spåret för dig som vill bredda samhällsstudierna men också syssla med musik. Du vet att kombinationen berikar och att dagens arbetsmarknad efterfrågar personer som dig – som kan förena sakkunskap med kreativ förmåga.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Natureleven som hittade hem på Samhällsprogrammet

Donnergymnasiet Göteborg

Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Donnergymnasiet Göteborg
Celciusgatan 10
41762 Göteborg


Donnergymnasiet

Vid årsskiftet 2021/22 flyttade Donnergymnasiet 30 meter rakt över gatan och in i nya, moderna och funktionella lokaler. Förutom 37 optimerade klassrum och generösa sällskapsytor får vi dessutom en svårslagen utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan våra elever lära och...

Läs mer om Donnergymnasiet Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Callis
08 okt 2014

Grym skola! Den sk. "donnerandan" är sann. Alla är trevliga mot alla på Donner, och man blir inte förvånad om någon helt random startar en konversation med dig. Lärare är t...

Visa hela
Sponsrad