Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Donnergymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 120 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 255,0
  (medelvärde: 289,3) * statistik från 2019/20

Film

Om utbildningen

Donners samhällselev är nyfiken och räds inte att ge sig in i samhällsdebatten. Mål, mening och reflektion är dina ledord. Analysförmåga och utanför boxen-tänkande dina verktyg. Här får du utrymme att utveckla ditt sociala engagemang och möjlighet att använda dina förmågor för att skapa ett bättre samhälle.

Spår 1: Människan och mötet

Den beteendevetenskapliga inriktningen är till för dig som är nyfiken på människan och samspelet mellan grupp och individ. Genom att studera sociologi, kommunikation och psykologi ökar du din förståelse för mänskligt beteende och relationerna vi har till varandra. Här utvecklar du din ledarskapsförmåga och rustas med verktygen du behöver för att lära och leda dig själv och andra.

I kursen Makt, möten och mångfald får du bredda din kulturella kompetens genom att utforska vad som sker vid kulturmöten i ett globaliserat samhälle.

  Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Behörighet

  För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

  Gymnasieexamen

  Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

  Ansökan

  Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

  Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
  Postadress: Box 507340222 Göteborg
  Telefon: 031-335 51 30
  E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

  Reportage

  Ella

  Natureleven som hittade hem på Samhällsprogrammet

  Läs mer Donnergymnasiet Göteborg

  Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.


  Kontakta skolan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

  Donnergymnasiet Göteborg

  Långa lektionspass, komprimerat schema och lektionsfria onsdagar

  Donnergymnasiet är en plats för dig som vet vem du är, men kanske inte nödvändigtvis vad du ska bli. Donner drivs utifrån tanken att en mångsidig utbildning i en inspirerande och trygg miljö är den perfekta grunden för din personliga...


  Läs mer om Donnergymnasiet Göteborg och visa alla program.

  Kontaktuppgifter

  Donnergymnasiet Göteborg

  Celciusgatan 9
  41762 Göteborg

   Visa telefonnummer
  www.donnergymnasiet.se

  Recensioner

  Snittbetyg: 5

  Baseras på 3 recensioner.

  Samhällselev
  (5)
  Jag är så nöjd över att jag valde Donner! Det är en liten och mysig skola med härliga människor och fantastiska lärare. Upplägget av schemat är också något som jag tycker är riktigt bra. Vi har långa lektioner vilket gör att man hinner mycket mer under lektionstid och slipper göra lika mycket hemma. Det ligger inte heller några håltimmar eller l...
  Visa hela
  Samhällsetta
  (5)
  Jag trivdes inte överhuvudtaget på min tidigare skola, men nu när jag börjat på Donner så längtar jag till måndag nästan varje helg. Donneronsdagar är det bästa som finns. Det är en engagerad elevkår, bra lärare och fantastisk blandning på människor!
  Samhällstvåa
  (5)
  Denna skolan har verkligen förgyllt min gymnasietid. Trivdes inte alls i min grundskola, men känner verkligen att jag har hittat hem här. Har två fantastiska mentorer, engagerade lärare, trevliga klasskompisar och en rolig elevkår som hittar på massa skoj hela tiden! Om du känner att donner kan vara något för dig - do it! Har haft det så roligt,...
  Visa hela
  Recensioner
  Utbildningsrecensioner
  (5,0)
  Baseras på 3 recensioner.
  Ta kontakt med skolan

  För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Donnergymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

  Vad vill du veta mer om?
  Jag vill byta till Donnergymnasiet Göteborg
  Påminn mig om öppet hus
  Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
  Jag har en fråga
  Så funkar det

  Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


  Gör en intresseanmälan


  Skolan kontaktar dig med mer information

  Reportage
  Natureleven som hittade hem på S...
  Donnergymnasiet Göteborg

  Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.

  Läs mer

  Du kanske också är intresserad av: