Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Donnergymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

Om utbildningen

Donners samhällselev är nyfiken och räds inte att ge sig in i samhällsdebatten. Mål, mening och reflektion är dina ledord. Analysförmåga och utanför boxen-tänkande dina verktyg. Här får du utrymme att utveckla ditt sociala engagemang och möjlighet att använda dina förmågor för att skapa ett bättre samhälle.

Spår 1: Människan och mötet

Den beteendevetenskapliga inriktningen är till för dig som är nyfiken på människan och samspelet mellan grupp och individ. Genom att studera sociologi, kommunikation och psykologi ökar du din förståelse för mänskligt beteende och relationerna vi har till varandra. Här utvecklar du din ledarskapsförmåga och rustas med verktygen du behöver för att lära och leda dig själv och andra.

I kursen Makt, möten och mångfald får du bredda din kulturella kompetens genom att utforska vad som sker vid kulturmöten i ett globaliserat samhälle.

  Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Behörighet

  För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

  Gymnasieexamen

  Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

  Ansökan

  Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

  Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

  Kontaktuppgifter
  Postadress: Box 507340222 Göteborg
  Telefon: 031-335 51 30
  Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

  Reportage

  Natureleven som hittade hem på Samhällsprogrammet

  Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.  Kontakta skolan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

  Donnergymnasiet Göteborg


  Donnergymnasiet

  Vid årsskiftet 2021/22 flyttade Donnergymnasiet 30 meter rakt över gatan och in i nya, moderna och funktionella lokaler. Förutom 37 optimerade klassrum och generösa sällskapsytor får vi dessutom en svårslagen utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan våra elever lära och...


  Läs mer om Donnergymnasiet Göteborg och visa alla program.

  Kontaktuppgifter

  Donnergymnasiet Göteborg

  Celciusgatan 10
  41762 Göteborg

   Visa telefonnummer
  www.donnergymnasiet.se

  Recensioner

  Snittbetyg: 4

  Baseras på 4 recensioner.

  Alias 1

  En skola som endast klarar enkla saker och självgående elever. Ingen chans att få extra stöd, ifall man behöver det(bara enstaka insatser). Många möten och ingen handling. Arbetar inte aktivt för att skapa gemenskap. Allmän oordning på saker och ting.

  Donnergymnasiet Kommentar:
  Hej & tack för att du skrivit & uttryckt din åsikt! Om det du skrivit är skrivet utifrån något du upplevt själv kring stödinsatser så borde du ta upp det med din mentor som kan hjälpa dig vidare. Som skola lägger vi ner mycket tid och stora resurser på att erbjuda stöd till de elever som är i behov av det. Varje program har stödstugor på de lekt...
  Visa hela
  Samhällselev

  Jag är så nöjd över att jag valde Donner! Det är en liten och mysig skola med härliga människor och fantastiska lärare. Upplägget av schemat är också något som jag tycker är riktigt bra. Vi har långa lektioner vilket gör att man hinner mycket mer under lektionstid och slipper göra lika mycket hemma. Det ligger inte heller några håltimmar eller l...

  Visa hela
  Samhällsetta

  Jag trivdes inte överhuvudtaget på min tidigare skola, men nu när jag börjat på Donner så längtar jag till måndag nästan varje helg. Donneronsdagar är det bästa som finns. Det är en engagerad elevkår, bra lärare och fantastisk blandning på människor!

  Recensioner
  Utbildningsrecensioner
  (4,0)
  Baseras på 4 recensioner.
  Ta kontakt med skolan

  För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Donnergymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

  Vad vill du veta mer om?
  Jag vill byta till Donnergymnasiet Göteborg
  Påminn mig om öppet hus
  Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
  Jag har en fråga
  Så funkar det

  Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


  Gör en intresseanmälan


  Skolan kontaktar dig med mer information

  Reportage
  Natureleven som hittade hem på S...
  Donnergymnasiet Göteborg

  Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.

  Läs mer