Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Schillerska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Läs Beteendevetenskap på Schillerska gymnasiet

Människors samspel i världen

På den beteendevetenskapliga inriktningen får du lära dig om människors agerande både som individer och som deltagare i grupper, organisationer och samhällen. Du utvecklar kunskaper om både den lokala, nationella och globala nivån. Vi undersöker samspelet mellan individ och samhälle och om hur människors möjligheter påverkas i en föränderlig värld. Viktiga frågor är demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Vi försöker att tolka och förstå det som händer i omvärlden.

Från ord till handling

Vi undersöker lösningar på samhällsvetenskapliga problem med hjälp av moderna teorier och metoder. Det innebär exempelvis att värdera och kritiskt granska källor. Du får diskutera, argumentera och motivera dina slutsatser och ståndpunkter. Du får också lära dig hur man påverkar demokratiska processer och hur man kan ha inflytande i samhället. Du kommer att utveckla samarbete, kreativitet och ansvarstagande. Att omsätta idéer till praktisk handling får du också lära dig.

Våra ämnen

Inriktningen beteendevetenskap ger dig god förberedelse inför framtida studier. Du får kunskaper om samhällsförhållanden och mänskligt samspel. Du läser ämnen som sociologi, psykologi, kommunikation och ledarskap. Efter examen har du behörighet till högskolestudier inom de flesta samhällsinriktade områdena.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Franska och tyska sektionen

Välj Franska och Tyska sektionen med högre studietakt

Franska och tyska sektionen är för dig som vill fördjupa dig inom språk och kultur. Sektion kan väljas i det humanistiska, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapsprogrammet. Svenska och modersmålstalande lärare hjälper dig igenom en hö- gre studietakt med bland annat en intensiv talträning på lektionerna. För att söka måste du ha läst språket i grundskolan men du behöver inte haft toppbetyg. Huvudsaken är att du är motiverad och vill lära dig mer om länderna.

Förbereder för högre studier

Vi kan erbjuda dig franska och tyska upp till steg 7. Steg 7 är en litterär kurs som kvalificerar dig att tentera 15 poäng av universitetskursen i språ-ket. Du får också möjlighet att ta språkdiplomexamen som kan ge dig behörighet till fransk -och tyskspråkiga universitet. Undervisningen på fransk- och tysk sektion sker i samarbete med Hvitfeldtska gymnasiet.

Studieresor

På Schillerska har vi generösa resestipendier att dela ut till elever. Du har goda möjligheter att få studieresor till Frankrike och Tyskland delvis betalda. På sektionen kan du se fram emot en intressant och omväxlande studietid präglad av snabba framsteg. När du lämnar gymnasiet står hela den tysk- och fransktalande världen öppen för dig!

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...


Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet

Vasagatan 19
411 24 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 14 recensioner.

Nöjd Elev
Jag skulle vilja påstå att Schillerska är en skola för dig som vill vara dig själv. Det är en blandning av elever. Från teater apor till rika ekonomiare. Lärarna är väldigt bra, och de lyssnar verkligen på dina problem med skolarbete. Elevhälsan är väldigt trevliga och är verkligen där för att att hjälpa just dig! Det som kan kännas väldigt tris...
Visa hela
Hamidullah saberi
Jag skulle kunna säga att skolan i överlag är bra skolan. Skolan har fina lokaler, fin bibliotek och en jättefin aulan. Skolan ligger centralt och man kan lätt ta sig till skolan. Generellt sett kan jag säga att lärarna är trevliga och lyhörda.
Nöjd sådär
Det finns fördelar och nackdelar med skolan. Vissa lärare är guld och vissa är skit. Fantastiska elev assistenter och specialpedagoger
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 14 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Schillerska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Schillerska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information