Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Schillerska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 257,5
(medelvärde: 290,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 257,5
(medelvärde: 290,5)
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Läs Beteendevetenskap på Schillerska gymnasiet

Människors samspel i världen

På den beteendevetenskapliga inriktningen får du lära dig om människors agerande både som individer och som deltagare i grupper, organisationer och samhällen. Du utvecklar kunskaper om både den lokala, nationella och globala nivån. Vi undersöker samspelet mellan individ och samhälle och om hur människors möjligheter påverkas i en föränderlig värld. Viktiga frågor är demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Vi försöker att tolka och förstå det som händer i omvärlden.

Från ord till handling

Vi undersöker lösningar på samhällsvetenskapliga problem med hjälp av moderna teorier och metoder. Det innebär exempelvis att värdera och kritiskt granska källor. Du får diskutera, argumentera och motivera dina slutsatser och ståndpunkter. Du får också lära dig hur man påverkar demokratiska processer och hur man kan ha inflytande i samhället. Du kommer att utveckla samarbete, kreativitet och ansvarstagande. Att omsätta idéer till praktisk handling får du också lära dig.

Våra ämnen

Inriktningen beteendevetenskap ger dig god förberedelse inför framtida studier. Du får kunskaper om samhällsförhållanden och mänskligt samspel. Du läser ämnen som sociologi, psykologi, kommunikation och ledarskap. Efter examen har du behörighet till högskolestudier inom de flesta samhällsinriktade områdena.

Vid frågor kontakta programsamordnare Cornelis Sundlöf cornelis.sundlof@educ.goteborg.se 0722-42 96 98

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Franska och tyska sektionen

Välj Franska och Tyska sektionen med högre studietakt

Franska och tyska sektionen är för dig som vill fördjupa dig inom språk och kultur. Sektion kan väljas i det humanistiska, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapsprogrammet. Svenska och modersmålstalande lärare hjälper dig igenom en hö- gre studietakt med bland annat en intensiv talträning på lektionerna. För att söka måste du ha läst språket i grundskolan men du behöver inte haft toppbetyg. Huvudsaken är att du är motiverad och vill lära dig mer om länderna.

Förbereder för högre studier

Vi kan erbjuda dig franska och tyska upp till steg 7. Steg 7 är en litterär kurs som kvalificerar dig att tentera 15 poäng av universitetskursen i språ-ket. Du får också möjlighet att ta språkdiplomexamen som kan ge dig behörighet till fransk -och tyskspråkiga universitet. Undervisningen på fransk- och tysk sektion sker i samarbete med Hvitfeldtska gymnasiet.

Studieresor

På Schillerska har vi generösa resestipendier att dela ut till elever. Du har goda möjligheter att få studieresor till Frankrike och Tyskland delvis betalda. På sektionen kan du se fram emot en intressant och omväxlande studietid präglad av snabba framsteg. När du lämnar gymnasiet står hela den tysk- och fransktalande världen öppen för dig!

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,4

Baseras på 16 recensioner
Skriv en recension
1/5
Anonym
15 dec 2022
Kass Skola

Mycket stökig skola. Lärare som favoriserar och ger undantag till vissa. Orättvist betygsystem som de utgår från.

Schillerska
20 dec 2022
Synd att du upplever detta. Vi på Schillerska strävar efter att möta alla elever på ett...
Visa hela
5/5
Babusjka
02 dec 2021
Bättre än vad du tror

Skolan passar dig som lutar åt vänster och det är bra. Vi älskar kommunister och Schill-andan älskar oss för det. Trots detta är Schillerska blandat med bl.a. pretentiösa Majorn...

Visa hela
4/5
Nöjd Elev
17 okt 2018
Det kommer alltid finnas saker som man är missnöjd med...

Jag skulle vilja påstå att Schillerska är en skola för dig som vill vara dig själv. Det är en blandning av elever. Från teater apor till rika ekonomiare. Lärarna är väldigt bra,...

Visa hela
Schillerska gymnasiet
Vasagatan 19
411 24 Göteborg

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...

Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad