Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 260 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 205,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 260 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 205,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för universitetet!

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra är tydliga med sin målsättning. De vill erbjuda den mest universitetsförberedande beteendevetenskapliga utbildningen i hela Sverige. Vill du vara med och ta del av utbildningen?

Elever som läser inriktningen Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra får lära sig om och fördjupa sig i mänskligt beteende och svara på frågor som varför vi beter som vi gör i olika situationer. Hur fungerar vi i grupp och som individer? Kommunikation, ledarskap och psykologi är andra viktiga ämnen för dig som väljer att läsa inriktningen Beteendevetenskap.

En utbildning där teori och praktisk erfarenhet kopplas ihop

Samhällsvetenskapsprogrammet lär dig om människors beteende, om samspelet mellan tankar, känslor och handlingar. Genom att delta i olika workshops, fältstudier och olika projektarbeten kan du på ett tydligt sätt koppla ihop de teoretiska studierna med dina praktiska erfarenheter.

Samhällsvetenskapsprogrammet - År för år

  • År 1 – Du står i centrum under första året. Genom att läsa psykologi får du lära dig om hur vi människor beter oss, känner och tänker. Mänskliga rättigheter står också på schemat och med klassen diskuterar du hur du som person är en del av samhället.
  • År 2 – Du läser psykologi och sociologi och studerar samspelet mellan kön, åldrar och individer av olika samhällsbakgrund. Här går samtalen även in på psykiska störningar och deras behandlingsmetoder. Du får också lära dig hur vårt beteende och hur vi ser på oss själva förändras i samspel med vår kultur, samhället och media.
  • År 3 – Gymnasiearbetet knyter ihop utbildning tillsammans med kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Genom att jobba ämnesövergripande och i projektform får du fördjupa dig inom det beteendevetenskapliga ämnet.

Framtida yrken

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap är en bred utbildning som förbereder dig för många olika yrken där du framför allt arbetar med människor. Psykolog, socionom, personalvetare, advokat och polis är några exempel på relevanta yrken.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Efter examen har du behörighet till de flesta samhällsvetenskapliga grundutbildningar vid universitet eller högskola.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra
Värtavägen 65
11538 Stockholm

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra finns i moderna lokaler precis intill Gärdets T-banestation. Vår prioritet är att vara ett gymnasium där du kan nå dina mål. På KLARA Stockholm Östra vill vi ge dig en spännande, rolig och lärorik gymnasietid. ...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra och visa alla program.

Sponsrad