Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 110 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,5
    (medelvärde: 225,1) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-25
2020-12-05
2021-01-23
2021-05-05

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för universitetet!

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra är tydliga med sin målsättning. De vill erbjuda den mest universitetsförberedande beteendevetenskapliga utbildningen i hela Sverige. Vill du vara med och ta del av utbildningen?

Elever som läser inriktningen Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra får lära sig om och fördjupa sig i mänskligt beteende och svara på frågor som varför vi beter som vi gör i olika situationer. Hur fungerar vi i grupp och som individer? Kommunikation, ledarskap och psykologi är andra viktiga ämnen för dig som väljer att läsa inriktningen Beteendevetenskap.

En utbildning där teori och praktisk erfarenhet kopplas ihop

Samhällsvetenskapsprogrammet lär dig om människors beteende, om samspelet mellan tankar, känslor och handlingar. Genom att delta i olika workshops, fältstudier och olika projektarbeten kan du på ett tydligt sätt koppla ihop de teoretiska studierna med dina praktiska erfarenheter.

Samhällsvetenskapsprogrammet - År för år

  • År 1 – Du står i centrum under första året. Genom att läsa psykologi får du lära dig om hur vi människor beter oss, känner och tänker. Mänskliga rättigheter står också på schemat och med klassen diskuterar du hur du som person är en del av samhället.
  • År 2 – Du läser psykologi och sociologi och studerar samspelet mellan kön, åldrar och individer av olika samhällsbakgrund. Här går samtalen även in på psykiska störningar och deras behandlingsmetoder. Du får också lära dig hur vårt beteende och hur vi ser på oss själva förändras i samspel med vår kultur, samhället och media.
  • År 3 – Gymnasiearbetet knyter ihop utbildning tillsammans med kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Genom att jobba ämnesövergripande och i projektform får du fördjupa dig inom det beteendevetenskapliga ämnet.

Framtida yrken

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap är en bred utbildning som förbereder dig för många olika yrken där du framför allt arbetar med människor. Psykolog, socionom, personalvetare, advokat och polis är några exempel på relevanta yrken.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter examen har du behörighet till de flesta samhällsvetenskapliga grundutbildningar vid universitet eller högskola.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

Klara Teoretiska Gymnasium Östra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra på Gärdet

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra (tidigare Hermods Gymnasium) hittar du i moderna lokaler på Värtavägen 65 precis intill Gärdets T-banestation på röda linjen. Skolan vänder sig till elever från hela Stockholm som är öppna, toleranta, ambitiösa och som önskar engagera sig...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra

Värtavägen 65
11538 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: