Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Falu Frigymnasium
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 120 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 257,1) * statistik från 2021
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Falufri

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och på programmet är kunskap om människan och samhället centralt. Här ligger fokus på förståelsen för dig själv såväl som för andra. Det får du genom möten med världen, både nära och längre bort - du får insikt genom utblick! 

Skolans arbetsområden handlar om viktiga frågor som utveckling, rättvisa och fred. Ni har internationella kontakter i alla kurser och beroende på vad du väljer att läsa finns möjlighet att besöka Bryssel, Genéve eller Israel-Palestina.

Språk för kommunikation

Språk är en nyckel till samarbete och utbildningen ger dig stora möjligheter att läsa engelska och moderna språk. Delar av kurserna kan du läsa på språkskolor i utomlands. Det finns också möjlighet att ta ett internationellt betyg i engelska via Cambridge CAE.

Inriktning Beteendevetenskap

Kurser som ingår i inriktning Beteendevetenskap är Psykologi 2a, Kommunikation, Sociologi, Ledarskap och organisation samt Samhällskunskap 2. Inriktningen passar dig som vill bli till exempel psykolog, jurist, kriminolog, sjuksköterska eller socionom.

Specialiseringar

Falufri erbjuder följande specialiseringar för dig som Samhällsvetare:

Kriminologi
Den här kursen behandlar olika aspekter av brott och straff. Du lär dig om brottslighet i Sverige och världen, om brottsstatistik och vilka åtgärder som finns för att minska brott och öka tryggheten i vårt samhälle.

Mänskliga rättigheter

Här är problem och möjligheter för de mänskliga rättigheterna i fokus. Exempelvis studerar du hur EU och FN jobbar för att förbättra situationen för MR. Du gör även en undersökning om rättigheter i din kommun. Möjlighet finns att delta i en studieresa till Israel-Palestina.

Ekonomi
Falufri erbjuder ett ekonomipaket för dig som vill läsa Samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomikurser. Du läser Företagsekonomi, Entreprenörskap eller Marknadsföring. Du ges även möjlighet att driva ett eget UF-företag, vilket är en merit när du ska söka jobb senare.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Falu Frigymnasium

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium, eller Falufri som skolan också kallas är en skola med internationell profil där du får vara med och forma din undervisning. Här läser du på en skola med härlig atmosfär och får kunskap för livet! På Falu Frigymnasium...


Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Falu Frigymnasium

Nybrogatan 20
791 72 Falun

 Visa telefonnummer
www.falufri.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Engla
Fantastisk tid, och speciellt - fantastiska lärare
Sam
Det är tryggande att lärarna verkligen är intresserade av det de lär ut, man kan föra bra konversationer i och utanför klassrummet. Falu Frigymnasium har också i helhet en bra sammanhållning, alla elever och lärare är öppna för nya saker och skapar således en bra miljö att lära och trivas i. Skolan har en bra ide om hur undervisning ska ske fö...
Visa hela
Elev i 1:an
Falufri är den bästa skolan jag någonsin gått på. De har världens bästa lärare som du får en nära relation med och som stöttar och hjälper dig med allt. Det är en flexibel skola där du kan påverka mycket. Behöver du anpassningar pga någon svårighet så går det alltid att lösa. Har du en tuff period kan man göra ett enskilt upplägg för att du ska ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Falu Frigymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag har en fråga
Jag vill veta när ni har Öppet Hus och besöksdagar för elever
Jag vill ha mer information om programmet och skolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information