Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 253,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 253,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Beteendevetenskap på Falufri

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och på programmet är kunskap om människan och samhället centralt. Här ligger fokus på förståelsen för dig själv såväl som för andra. Det får du genom möten med världen, både nära och längre bort - du får insikt genom utblick! 

Skolans arbetsområden handlar om viktiga frågor som utveckling, rättvisa och fred. Ni har internationella kontakter i alla kurser och beroende på vad du väljer att läsa finns möjlighet att besöka Bryssel, Genéve eller Israel-Palestina.

Språk för kommunikation

Språk är en nyckel till samarbete och utbildningen ger dig stora möjligheter att läsa engelska och moderna språk. Delar av kurserna kan du läsa på språkskolor i utomlands. Det finns också möjlighet att ta ett internationellt betyg i engelska via Cambridge CAE.

Inriktning Beteendevetenskap

Kurser som ingår i inriktning Beteendevetenskap är Psykologi 2a, Kommunikation, Sociologi, Ledarskap och organisation samt Samhällskunskap 2. Inriktningen passar dig som vill bli till exempel psykolog, jurist, kriminolog, sjuksköterska eller socionom.

Specialiseringar

Falufri erbjuder följande specialiseringar för dig som Samhällsvetare:

Kriminologi
Den här kursen behandlar olika aspekter av brott och straff. Du lär dig om brottslighet i Sverige och världen, om brottsstatistik och vilka åtgärder som finns för att minska brott och öka tryggheten i vårt samhälle.

Mänskliga rättigheter

Här är problem och möjligheter för de mänskliga rättigheterna i fokus. Exempelvis studerar du hur EU och FN jobbar för att förbättra situationen för MR. Du gör även en undersökning om rättigheter i din kommun. Möjlighet finns att delta i en studieresa till Israel-Palestina.

Ekonomi
Falufri erbjuder ett ekonomipaket för dig som vill läsa Samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomikurser. Du läser Företagsekonomi, Entreprenörskap eller Marknadsföring. Du ges även möjlighet att driva ett eget UF-företag, vilket är en merit när du ska söka jobb senare.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Falu Frigymnasium
Nybrogatan 20
791 72 Falun

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium är en personalägd skola med omtalad atmosfär. Här på Falufri möter du globala frågor i såväl klassrummet som på plats ute i världen. Som elev på skolan utmanas du på just din nivå, med stort stöd från lärare...

Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Engla
22 dec 2021
Magi

Fantastisk tid, och speciellt - fantastiska lärare

5/5
Sam
20 feb 2021
Jag skulle välja Falu Frigymnasium igen för att...

Det är tryggande att lärarna verkligen är intresserade av det de lär ut, man kan föra bra konversationer i och utanför klassrummet. Falu Frigymnasium har också i helhet en bra...

Visa hela
5/5
Elev i 1:an
19 feb 2021
Bästa skolan jag någonsin gått på

Falufri är den bästa skolan jag någonsin gått på. De har världens bästa lärare som du får en nära relation med och som stöttar och hjälper dig med allt. Det är en flexibel skola...

Visa hela
Sponsrad