Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Falu Frigymnasium
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 120 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 247,2) * statistik från 2017
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Falufri

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och på programmet är kunskap om människan och samhället centralt. Här ligger fokus på förståelsen för dig själv såväl som för andra. Det får du genom möten med världen, både nära och längre bort - du får insikt genom utblick! 

Skolans arbetsområden handlar om viktiga frågor som utveckling, rättvisa och fred. Ni har internationella kontakter i alla kurser och beroende på vad du väljer att läsa finns möjlighet att besöka Bryssel, Genéve eller Israel-Palestina.

Språk för kommunikation

Språk är en nyckel till samarbete och utbildningen ger dig stora möjligheter att läsa engelska och moderna språk. Delar av kurserna kan du läsa på språkskolor i utomlands. Det finns också möjlighet att ta ett internationellt betyg i engelska via Cambridge CAE.

Inriktning Beteendevetenskap

Kurser som ingår i inriktning Beteendevetenskap är Psykologi 2a, Kommunikation, Sociologi, Ledarskap och organisation samt Samhällskunskap 2. Inriktningen passar dig som vill bli till exempel psykolog, jurist, kriminolog, sjuksköterska eller socionom.

Specialiseringar

Falufri erbjuder följande specialiseringar för dig som Samhällsvetare:

Kriminologi
Den här kursen behandlar olika aspekter av brott och straff. Du lär dig om brottslighet i Sverige och världen, om brottsstatistik och vilka åtgärder som finns för att minska brott och öka tryggheten i vårt samhälle.

Mänskliga rättigheter

Här är problem och möjligheter för de mänskliga rättigheterna i fokus. Exempelvis studerar du hur EU och FN jobbar för att förbättra situationen för MR. Du gör även en undersökning om rättigheter i din kommun. Möjlighet finns att delta i en studieresa till Israel-Palestina.

Ekonomi
Falufri erbjuder ett ekonomipaket för dig som vill läsa Samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomikurser. Du läser Företagsekonomi, Entreprenörskap eller Marknadsföring. Du ges även möjlighet att driva ett eget UF-företag, vilket är en merit när du ska söka jobb senare.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Falu Frigymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium, eller Falufri som skolan också kallas är en skola med internationell profil där du får vara med och forma din undervisning. Här läser du på en skola med härlig atmosfär och får kunskap för livet! På Falu Frigymnasium...


Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Falu Frigymnasium

Nybrogatan 20
791 72 Falun

 Visa telefonnummer
www.falufri.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Falu Frigymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Falu Fri
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: