Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

S:t Botvids gymnasium
Programinformation
Botkyrka, Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 213,9) * statistik från 2019/20

Video

Vill du plugga ekonomi, handel eller kanske cirkus? Kicka på videon från S:t Botvids för att se om det är något för dig! 

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Beteendevetenskap på riktigt

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred utbildning med människan i centrum.

På Samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig metoder för att förstå och analysera viktiga samhällsfrågor som demokrati, normer och globalisering. Du får utveckla din förmåga att se samband mellan olika vetenskaper.

I båda inriktningarna läser du alla kurser du behöver för att söka till högskolan efter gymnasiet och studera vidare till t ex socionom, tolk, utredare, psykolog, polis och journalist eller lärare.

På samhällsvetenskapliga programmet läser du kurser som samhällskunskap, religion, filosofi, psykologi och moderna språk. Kontakta gärna vår studie- och yrkesvägledare om vilka olika språk du kan välja mellan på skolan.

Inriktning Beteendevetenskap

Ett viktigt inslag i utbildningen är att utveckla förmågan till helhetssyn och kritiskt tänkande och du får därför studera beteendevetenskap utifrån flera olika perspektiv. Ämnen som läses på inriktningen beteendevetenskap är kommunikation, psykologi, sociologi, ledarskap och organisation med flera. Utbildningen ger dig dessutom kunskaper i ledarskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Hur ser framtiden ut?

Beteendevetenskapsinriktningen är en bakgrund för dig som vill arbeta med yrken som har människor och relationer i fokus till exempel som lärare, psykolog, socionom, kurator. Utbildningen ger dig dessutom kunskaper i ledarskap och krishantering, något som är värdefullt även inom andra yrkesområden.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som S:t Botvids gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

Cirkusutbildning på S:t Botvids gymnasium

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

Läs mer här! S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Botvids gymnasium

St-Botvids-logotyp

Elever och utbildning i centrum på S:t Botvids gymnasium

På S:t Botvids gymnasium talas minst 58 olika språk. En enorm rikedom som alla på skolan är stolta över. Flertalet av eleverna är minst tvåspråkiga. Därför har skolan under lång tid utvecklat undervisningsformer som innebär att våra elever fullt ut...


Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till S:t Botvids gymnasium

S:t Botvids gymnasium

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

 Visa telefonnummer
www.stbotvidsgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från S:t Botvids gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till S:t Botvids gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Att välja gymnasium var ganska ...

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Läs mer här!

Du kanske också är intresserad av: