Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

S:t Botvids gymnasium
Programinformation
Botkyrka, Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet

Video

Vill du plugga ekonomi, handel eller kanske cirkus? Kicka på videon från S:t Botvids för att se om det är något för dig! 

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på S:t Botvids gymnasium i BotkyrkaBeteendevetenskap på riktigt

På S:t Botvids gymnasium får du en unik möjlighet att studera nära arbetslivet och högskolan. Samhällsvetenskapsprogrammet samarbetar med advokatfirman Vinge, Transfer och Södertörns högskola. Om du vill bli polis är inriktningen Beteendevetenskap något för dig, då skolan sedan länge arbetat tillsammans med Polisen. Det är ett brett program som förbereder dig för framtida studier på universitetet eller högskolan.

Beteendevetenskapen ifrågasätter vår tro om människan och samhället

Inriktningen innehåller intressanta kurser om mänskligt beteende. Den passar dig som är intresserad av att förstå andra människor och dig själv. Om du vill jobba med samhällsutveckling och människor - som psykolog, lärare, polis eller advokat - hör du hemma på Beteendevetenskapsinriktningen.
Vad gör oss kriminella? Hur påverkar arv och miljö livets villkor? Hur fungerar människan i grupp och som en individ? Sådana frågor dyker upp när du studerar etik, moral och kriminalitet. Med hjälp av samhällsvetenskapliga metoder och psykologiska teorier granskar du människors agerande på ett kritiskt sätt.

Ett program som erbjuder stor personlig utveckling

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap tränar dig i att tänka kritiskt och att se helheten. Du tar dig an beteendevetenskapen utifrån olika synsätt. Ämnen som du läser är exempelvis Ledarskap och organisation, Kommunikation, Sociologi och Psykologi.

Det är en spännande inriktning där du växer som människa genom att träna ditt ledarskap och öva på krishantering. Det erbjuds många tillfällen att lämna klassrummet genom studiebesök och fältstudier. Du kommer att ha en nära kontakt med samhället utanför skolan: Arbetsplatser, institutioner och myndigheter.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fotbollsutbildning på ditt individuella val

Spela fotboll på ditt individuella val på S:t Botvids GymnasiumSpela fotboll på ditt individuella val

S:t Botvids gymnasium erbjuder tillsammans med Hammarby IF möjligheten för dig att ta del av en fotbollsutbildning under din studietid genom det individuella valet. Skolan har ett så kallat A-certifikat vilket innebär att man följer särskilda riktlinjer som sätts upp av Svenska Fotbollsförbundet och Stockholms Fotbollsförbund.
Kurser som ingår i utbildningen är specialidrott kurs A och B samt Avspark + Ledarskap Bas 1 och Regelkunskap.

Goda träningslokaler och välutbildade instruktörer

Du tränar två gånger i veckan på träningspass som är förlagda mellan kl. 8-12. S:t Botvids erbjuder dig som elev möjlighet till träning året om då de har tillgång till både konstgräs samt inomhushall.
Instruktörerna på skolan är utbildade fotbollstränare enligt Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildning nivå Avancerad. De ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Hur ser framtiden ut?

Beteendevetenskapsinriktningen är en bakgrund för dig som vill arbeta med yrken som har människor och relationer i fokus till exempel som lärare, psykolog, socionom, kurator. Utbildningen ger dig dessutom kunskaper i ledarskap och krishantering, något som är värdefullt även inom andra yrkesområden.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som S:t Botvids gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

Cirkusutbildning på S:t Botvids gymnasium

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

Läs mer här! S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Botvids gymnasium

St-Botvids-logotyp

Elever och utbildning i centrum på S:t Botvids Gymnasium

S:t Botvids Gymnasium ligger i fräscha och fina lokaler nära Hallunda centrum i Botkyrka kommun. Skolan erbjuder ett brett och spännande utbud av program och på skolan talas det även 58 olika språk, en rikedom som skolan är mycket stolta...


Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till S:t Botvids gymnasium

S:t Botvids gymnasium

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

 Visa telefonnummer
www.stbotvidsgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till S:t Botvids gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Att välja gymnasium var ganska ...

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Läs mer här!