Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Consensum Lund, i Lund
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 219,5)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 219,5)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet Start HT 2023

Vill du lära dig att förstå människan som individ och i grupp? Är du framtidens ledare? Då passar vår nya utbildning Samhällsvetenskap Beteende. Direkt efter skolan är du behörig att arbeta med en massa spännande yrken eller plugga vidare till polis, socionom, journalist, beteendevetare med mera.

Genom att studera sociologi, kommunikation, pedagogik och psykologi ökar du din förståelse för mänskligt beteende. Du får en bredare syn på världen, samspel och ledarskap. Under utbildningens gång arbetar vi mycket med konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och hjälper andra med personlig utveckling.

Fördjupning och praktik
På Consensum fördjupar du dig i Pedagogiskt ledarskap, Etnicitet & Kulturmöten och Ungdomskulturer. På Samhällsvetenskapsprogrammet utvecklar du också din ledarskapsförmåga och genom vår obligatoriska praktik rustas du med verktygen du behöver för att leda och lära dig själv och andra. Att få möjligheten att arbeta praktiskt inom Samhällsvetenskapsprogrammet är inte så vanligt, men då det ger så många fördelar, har vi på Consensum valt att göra det obligatoriskt.

Jobba eller plugga vidare
Efter utbildningen är du redo att på en gång ta dig an arbeten inom ledarskap såsom kriminalvårdare, ungdomsledare, elevassistent, personlig assistent, biblioteksassistent och mycket mer. Utbildningen är också högskoleförberedande och ger dig vad du behöver för att kunna läsa vidare till psykolog, polis, lärare, socionom, kurator, journalist med mera.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Consensum Lund
Sankt Lars väg Byggnad 20
222 70 Lund

Om du vill jobba med människor och göra skillnad

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg, samhällsvetenskap samt naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad. På...

Läs mer om Consensum Lund och visa alla program.

Sponsrad