Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 253,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 253,2)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapligt program med inriktningen Beteendevetenskap (SABET) på ProCivitas!

Vill du förstå viktiga samhällsfrågor? Undrar du över hur geografiska, ekonomiska och sociala förhållanden skapar olika villkor på vår jord? Vill du utveckla din förmåga att förstå en alltmer globaliserad värld? Samhällsvetenskapsprogrammet lägger en bra grund inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Detta är en utbildning för dig som är engagerad och nyfiken och har ett stort intresse för din omvärld.

Efter tre år på samhällsvetenskapsprogrammet har du blivit en samhällsentreprenör. Det betyder att du har fått chansen att utveckla inte bara dina kunskaper och förmågor utan också din drivkraft. ProCivitas arbetar bland annat med projekt som är direkt knutna till vår omvärld. Skolan lägger mycket kraft på kommunikation och hur åsikter och värderingar uppkommer.

Samhällsentreprenör

Gemensamt för båda inriktningarna inom Samhällsvetenskap är att skolan arbetar med kunskaper och förmågor som förbereder dig att bli en samhällsentreprenör, en som vill vara med och förändra samhället. På inriktningen Beteendevetenskap läser du kurser som handlar om mänskligt beteende och passar därför dig som funderar på att bli ex idrottsledare eller dig som vill läsa vidare till psykolog, socionom, lärare eller polis. Beteendevetenskap passar också dig som vill arbeta med personal- och ledarskapsfrågor. Denna inriktning är bäst lämpad för dig som även kommer söka NIU (se också sidorna om Nationell Idrottsutbildning).

Dina medresenärer

Hos ProCivitas studerar du tillsammans med andra studiemotiverade och samhällsengagerade elever som strävar efter att använda sin kunskap till att påverka samhället. ProCivitas arbetar tillsammans i en miljö som präglas av kreativitet och kritiskt tänkande, för att utveckla dina förmågor, din studieteknik, din kunskap och ditt engagemang. Skolan kombinerar läsning och läroböcker med ex rollspel, skapande av film, observationer av verkligheten, studiebesök, studieresor (senast till Stockholm och Berlin) och samhällsengagerade gästföreläsningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Växjö

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Procivitas privata gymnasium Växjö
Vallgatan 12 E
352 35 Växjö

ProCivitas Växjö - skolan där du äger drömmen!

ProCivitas privata gymnasium Växjös ambition är att vara Sveriges bästa gymnasieskola, genom nöjda elever och medarbetare. Därför sätter ProCivitas i Växjö dig i centrum, och målet är att du ska lämna skolan med resurser att forma din egen framtid. Som...

Läs mer om Procivitas privata gymnasium Växjö och visa alla program.

Sponsrad