Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: 64 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-16

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har tio skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss!

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Läs Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium

Som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap har du möjlighet att få delta i något av skolans internationella projekt, som är en enastående möjlighet för personlig utveckling.

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som tänker läsa vidare till yrken där man arbetar med människor. På Klara Teoretiska Gymnasium Linköping beteendeinriktning jobbar skolan med kommunikation och ledarskap genom att använda gruppen som en resurs för övningar i gruppdynamik och konflikthantering. Eleverna får praktiskt känna på och öva på strategier i att leda varandra.

Egna undersökningar och studiebesök

På samhällsprogrammet har skolan ett starkt forskningsfokus som påbörjas i årskurs 2, med besök på universitet, studier av de senaste upptäckterna inom sociologi, kriminologi och psykologi, samt genomförande av egna undersökningar.

Det här kombineras med besök på tingsrätten och samverkan med personer som arbetar inom olika yrken med koppling till beteendevetenskap. Du blir därmed väl förberedd för fortsatta studier och arbete inom det beteendevetenskapliga området.

Lär dig mer om människor i olika sammanhang

Inriktningen beteendevetenskap ska ge kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du får fördjupa din förståelse av människors agerande som individer, som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ger dig även kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utvecklar din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

daniella klara teoretiska gymnasium

Klara är en skola med bra gemenskap

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium vill vara en skola att längta till. För att prestera bra i skolan är det viktigt att du trivs och har förutsättningar att lyckas. Här får du precis de verktyg du behöver, oavsett om du har höga...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

S:t Larsgatan 3
582 24 Linköping

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 2 recensioner.

....
(1)
Finns mycket att säga om skolan, tyvärr är det mesta dåligt. Personal som tydligt favoriserar andra elever och lärare som inte har utbildning. Vill man känna sig redo för framtida studier så välj ett annat gymnasium. Maten är sådär, lokalerna är trista men värst av allt är hur lite skolledningen lyssnar på eleverna.
Linnéa J
(1)
Sanning är att KLARA är en relativt bra skola som som låter bra på alla sätt. Men sanningen är att skolan är ganska dålig på att ta kritik och i de flesta gångerna är lärarna ganska taskiga och gör som dem själva vill. Skolledningen är oftast ganska tysta och tar lärarnas sida vid konfrontationer när det sker problem mellan oss och lärare. Hade ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Linköping, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
Klara är en skola med bra gemenskap
Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 

Läs mer