Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 124 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Hvitfeldtska gymnasiet

Beteendevetenskap på Hvitfeldtska

Samhällsvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av vad som händer i världen och Sverige. Här får du möjlighet att följa med i debatten och öka din internationella förståelse. Du studerar också människans utveckling som individ och gruppmedlem. Välj mellan inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap.

Innehåll på Samhällsvetenskapsprogrammet

Det första året är gemensamt och då läser du bland annat:

  • Svenska
  • Engelska
  • Matematik
  • Historia
  • Idrott
  • Språk
  • Naturkunskap


Psykologi och ledarskap på inriktningen Beteendevetenskap

I år två börjar fördjupningen inom området Beteendevetenskap. Här får du kunskaper om människors utveckling och socialisation. Du får studera hur människor samspelar i olika situationer och grupper, organisationer och samhällen.
Du läser bland annat ämnen kommunikation, psykologi och samhällskunskap. I trean gör du som elev en humanistisk specialisering och fortsätter läsa psykologi, pedagogiskt ledarskap, filosofi mm.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Hvitfeldtska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Tradition och förnyelse –sedan 1647!

Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk och musik. På Hvitfeldtska ger International Baccalaureate, IB, med sitt diplomprogram tillsammans med en fransk och tysk sektion skolan en...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 4 recensioner.

Hvitfeldtare
(4)
Om du vill vara förberedd för högre studier rekommenderar jag verkligen Hvitfeldtska. Skolan har en "image" av att vara traditionell och ganska hård, vilket den i min mening lever upp till. Lärarna är bra, en märker att de är välutbildade och relationen mellan lärare/elev är väldigt professionell, de är inte där för att bli din bästa vän, vi...
Visa hela
Okänd
(1)
Visste redan från allra första dagen att jag absolut inte ville gå kvar här i tre år. För många snobbiga elever och väldigt få som är trevliga. Blev dömd redan från första dagen jag klev in på skolan, även om jag har väldigt lätt för att skaffa vänner och vara social. Men måste säga att lärarna är väldigt duktiga och kan sitt jobb när det komme...
Visa hela
ELV
(5)
En grymt bra gymnasium med engagerade lärare där det handlar om tradition och förnyelse sedan år 1647. Gymnasiet förberedde mig för mina studier på Göteborgs universitet samt arbetslivet. Jag är innerligt tacksam för de åren jag spenderade där. Gymnasiet rekommenderas starkt.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 4 recensioner.