Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Hvitfeldtska gymnasiet

Beteendevetenskap på Hvitfeldtska

Samhällsvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av vad som händer i världen och Sverige. Här får du möjlighet att följa med i debatten och öka din internationella förståelse. Du studerar också människans utveckling som individ och gruppmedlem. Välj mellan inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap.

Innehåll på Samhällsvetenskapsprogrammet

Det första året är gemensamt och då läser du bland annat:

  • Svenska
  • Engelska
  • Matematik
  • Historia
  • Idrott
  • Språk
  • Naturkunskap


Psykologi och ledarskap på inriktningen Beteendevetenskap

I år två börjar fördjupningen inom området Beteendevetenskap. Här får du kunskaper om människors utveckling och socialisation. Du får studera hur människor samspelar i olika situationer och grupper, organisationer och samhällen.
Du läser bland annat ämnen kommunikation, psykologi och samhällskunskap. I trean gör du som elev en humanistisk specialisering och fortsätter läsa psykologi, pedagogiskt ledarskap, filosofi mm.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 5 recensioner.

Elev
Lyssnaa om du alltid har gått i en förortsskola och känner sig bekväm i den miljön, byt int till hvitfeldtska du kmr ångra dig garanterat. Lakk de e två heltt olika världar. Int bara blir man enkelt stämplad som värsta "ghetto barnet", lärare och elever har dom skummaste fördomarna. Å jag tror seriöst int tror elevkåren/personal bryr sig heller
Hvitfeldtska gymnasiet Kommentar:
Hvitfeldtska är en stor skola och känns säkert annorlunda i början. De elever som stannar kvar och lär känna skolan brukar dock gilla den skarpt. Vi får ofta höra att Hvitfeldtska är en skola för alla.
V
Går första året på SA/BE på Hvit. tycker att skolan är toppen, och att det är det bästa valet jag har gjort. Skolan är väldigt stor, vilket är bra. Lektionerna är lärorika och det finns kunniga lärare, dock så finns det vissa lärare som favoriserar en elev. T.ex en av mina lärare favoriserar en elev, och då kollar hen inte hur de andra elever p...
Visa hela
Hvitfeldtare
Om du vill vara förberedd för högre studier rekommenderar jag verkligen Hvitfeldtska. Skolan har en "image" av att vara traditionell och ganska hård, vilket den i min mening lever upp till. Lärarna är bra, en märker att de är välutbildade och relationen mellan lärare/elev är väldigt professionell, de är inte där för att bli din bästa vän, vi...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,8)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information