Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 262,5
    (medelvärde: 289,2) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-20
2020-11-25
2021-01-14

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan får du förståelse för och analyserar orsaker och konsekvenser av viktiga samhällsproblem. För att du ska få verklighetsanknytning i dina studier samarbetar skolan med både näringsliv och universitet på orten. Du får också ofta lyssna till gästföreläsare och åka på olika studiebesök.

Internationell prägel

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan jobbar man mycket med internationalisering och många kurser som erbjuds har internationell prägel. Skolan har i nuläget ett utbyte med en skola i Spanien och ett projekt i Uganda som just är på väg att startas upp. Du har också möjlighet att fördjupa dig inom bland annat psykologi, filosofi, moderna språk, historia och samhällskunskap på Samhällsvetenskapsprogrammet.

Inriktning Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan kan du välja mellan inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap. På inriktningen Beteendevetenskap läser du kurser i Ledarskap och organisation, Psykologi 2, Kommunikation, Samhällskunskap 2 och Sociologi.

Välj programfördjupning

När du går inriktning Beteendevetenskap kan du välja mellan programfördjupningarna Beteendevetenskap eller Global hållbarhet. Du väljer först i årskurs 1 vilken av dessa programfördjupningar du vill läsa, vilket gör att du har gott om tid att fundera över ditt val.

Beteendevetenskap: Väljer du programfördjupningen Beteendevetenskap fortsätter du att specialisera dig inom beteendevetenskap.

Global hållbarhet: är fördjupningen för dig som vill lära dig mer om hur vi kan göra vår värld mer hållbar ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv. Förutom fördjupningskurser i psykologi och filosofi läser du också Politik och hållbar utveckling samt Internationella relationer.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan (tidigare Mikael Elias Gymnasium) är en skola med lärande i fokus. Skolan kännetecknas av utveckling, engagemang och förnyelse för både dig som elev och för lärarna. En sammanhållande drivkraft och tanke hos både skolledning och...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Postgatan 5
41113 Göteborg

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 6 recensioner.

Elin
(2)
MIkael Elias sätter press, hög press, på oss elever. Man säger att det inte ska vara annorlunda vilket betyg man får oavsett vilken skola man går på, men det är inte sant. Denna skolan är det väldigt svårt att få högsta betyg och gå ut med bra betyg, man måste verkligen vara motiverad till att plugga och vilja lära sig. För du kommer lära dig ex...
Jennie Kohn Kommentar:
Hej, Tack för att du delat dina upplevelser – de får oss att kunna arbeta för att bli ännu bättre. Det är roligt att du lyfter fram fina saker med vår skola och utbildning, bl.a. de duktiga lärarna, den höga nivån på undervisningen och läget. Tråkigt att du upplever att vi inte sätter likvärdiga betyg och att det är svårare att nå höga betyg h...
Visa hela
Natalie
(5)
Jag har gått i två olika klasser på skolan på grund av ett utbytesår efter tvåan. Även fast den andra klassen inte är lika bra som den första så är det en riktigt bra skola. Lärarna är otroligt engagerade och äälskar verkligen sitt jobb. Skolan fokuserar också mycket på elevinflytande på alla plan. Jag har lärt mig så otroligt mycket under mina...
Visa hela
Minda
(5)
Jag tar studenten nu i juni och är väldigt nöjd med mina tre år på MEG. De allra flesta lärarna är otroligt passionerade, intresserade av det ämne de lär ut samt bra på att lära ut det. Det är mycket fokus på vetenskaplighet och metod, vilket är nyttig förberedelse för universitetet. Eleverna är trevliga och det är en öppen atmosfär, både på lek...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,8)
Baseras på 6 recensioner.
Reportage
Intervju med Hanna på Klara i Gö...

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: