Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Läs Beteendevetenskap på Nacka gymnasium

Är du intresserad av människor, mänskligt beteende och din egen personliga utveckling? Då är detta utbildningen för dig!

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och beteendevetenskap. Intresset för människan som individ och samhällsmedborgare är centralt i utbildningen. Globala frågor får stort utrymme.

Det är viktigt att du är intresserad av språk och samhällsvetenskapliga ämnen och är beredd att ta ett stort eget ansvar för dina studier. Oavsett inriktning får du möjlighet att utnyttja vårt breda internationella kontaktnät.

Inriktning Beteendevetenskap

På inriktningen Beteendevetenskap får du kunskap om vad som formar och påverkar människor. Du lär dig att förstå och förklara ditt eget och andras beteende. Under utbildningens gång kommer du att fördjupa dig i områden som mänskliga rättigheter, kriminalitet, utanförskap, makt, globalisering, konflikter och konflikthantering. Du får möta gästföre läsare, göra studiebesök och arbeta praktiskt och kreativt för att förstå människans beteenden.

Inriktningen ger dig en god grund för fortsatta studier vid universitet och högskola. Du får en bred samhällsvetenskaplig och humanistisk utbildning, men också möjligheten att utveckla dig själv – och din förståelse för andra.

Kommunikation och ledarskap

Vi lever i en global värld, där kunskap om olikheter och olika slags perspektiv är extra betydelsefull. Vi studerar hur samspelet mellan människor ser ut i olika sociala sammanhang, kulturer och grupper. Genom presentationer och samtal utvecklar du din egen kommunikation.

I kursen Ledarskap och organisation lär du dig att motivera och inspirera andra till delaktighet och utveckling, genom att analysera och utveckla din egen ledarskapsförmåga. Kunskaper om kommunikation och ledarskap blir en viktig tillgång i ditt framtida yrkesliv.

Psykologi och sociologi

Genom att fördjupa dig i psykologi lär du dig olika sätt att förstå och förklara människans beteende, känslor och tankar. Vi går också igenom människans livsvillkor, utveckling och psykiska hälsa. Vilken roll spelar arv och miljö? Hur påverkas människan av sociala sammanhang och medier?

Ämnet sociologi ger en bredare bild av hur människa och samhälle samverkar och hur beteenden formas av exempelvis kön, ekonomi och sexualitet. Kurserna utvecklar din förmåga att använda och värdera olika teorier och experiment. Du ökar din självkännedom, men får också insikter i andra människor och deras livssituation.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka Gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor. Skolan...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

97:an
(4)
Bra skola, intressanta kurser i utbildningen. Lärare är i allmänhet bra (en del jävligt grymma) men ett problem har varit att jag har fått byta lärare hela tiden vilket har varit jobbigt och till viss del påverkat mina betyg. Annars skön stämning, bra för de som gillar stora skolor med många elever. För de som undrar är majoriteten av eleverna s...
Visa hela
Elsa Ros
(5)
Nacka gymnasium är en mycket bra skola! här finns allt och lite till! Det är bra mat och bra lärare! jag lär mig väldigt mycket på samhällsprogrammet med inriktning Betende! Tycker även att det är väldigt kul i skolan och det måste vara ett bra betyg!
Anna
(4)
Nacka gymnasium var mitt andra handsval, så eftersom jag inte kom in på mitt första handsval så började jag här. Först var jag såklart jätte ledsen, det är inte så kul att inte komma in på sitt första handsval. Så jag hade inte så jätte höga förväntningar, men jag trivs här! Lärarna är mycket bättre än förväntat, dom kan sin sak och låter elever...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: