Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och kommunikation och beteendevetenskap. På Nacka gymnasium har du också möjlighet att fördjupa sig inom psykologi, filosofi, sociologi och kriminologi.

Inriktning Beteendevetenskap

Inriktningen ger dig kunskap om vad som formar och påverkar människor. Du lär dig att förstå ditt eget och andras beteende och fördjupar dig i områden som mänskliga rättigheter, kriminalitet, makt, globalisering och konflikter. Du får möta gästföreläsare, göra studiebesök och arbeta praktiskt och kreativt.

"Jag hade hört att det är bra lärare på NG och kollade även upp vilka extra val av ämnen det fanns, då visste jag att jag ville gå här.” (Felicia, elev)

Genom att fördjupa dig i psykologi lär du dig olika sätt att förstå och förklara människans beteende, känslor och tankar. Vi går också igenom människans livsvillkor, utveckling och psykiska hälsa. Vilken roll spelar arv och miljö? Hur påverkas vi av sociala sammanhang och medier? Ämnet sociologi ger en bredare bild av hur människa och samhälle samverkar och hur beteenden formas av exempelvis kön, ekonomi och sexualitet. Du ökar din självkännedom, men får också insikter i andra människor och deras livssituation.
I kursen kommunikation och ledarskap studerar vi hur samspelet mellan människor ser ut i olika sociala sammanhang, kulturer och grupper. Genom presentationer och samtal utvecklar du din egen kommunikation.

I kursen Ledarskap och organisation lär du dig att motivera och inspirera andra till delaktighet och utveckling genom att analysera och utveckla din egen ledarskapsförmåga. Kunskaper om kommunikation och ledarskap blir en viktig tillgång i ditt framtida yrkesliv.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Alexandra
10 feb 2022
Mycket bra skola!

Mycket nöjd med mitt val av skola. Nacka gymnasium är en stor skola med många elever vilken gör att man ser nya personer varje dag. Även fast det är en stor skola lär man sig hi...

Visa hela
Sponsrad