Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

SG/Broby, i Sunne
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 216,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 216,7)
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet på Sunne Gymnasieskola/Broby

På SG/Broby lovar vi att göra vårt yttersta för att du ska ha de bästa möjligheterna och ett helt knippe med nycklar till framtiden. Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du behörigheter och kunskaper för högskolestudier inom ett mycket brett samhällsvetenskapligt område.

Första året på samhällsprogrammet läser du framförallt flertalet av de gymnasiegemensamma ämnena. Till år två har eleven valt sin inriktning och kommer att studera ämnen specifika för sin inriktning. I årskurs två har du också möjlighet att få ta del av skolans internationella utbyten. Sista året på samhällsvetenskapsprogrammet är mycket präglat av inriktningarnas ämnen, men du läser också ämnen som du själv vill fördjupa dig i samt gymnasiearbetet som kommer att präglas av samhällsprogrammets examensmål.

Beteendevetenskap på Sunne Gymnasieskola/Broby

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap är en bred utbildning som bland annat beskriver människans utveckling och hur vi samspelar i olika sammanhang.

Under utbildningen kommer du som elev att få prova på flera samhällsvetenskapliga metoder och få fördjupade kunskaper om hur människa fungerar i olika sociala sammanhang och vad som styr våra handlingar och beslut. Du kommer att fördjupa dig i ämnen som:

 • Ledarskap och organisation
 • Kommunikation
 • Psykologi
 • Pedagogik
 • Sociologi

Många möjligheter på Samhällsprogrammet

Samhällsprogrammet på SG/Broby ger dig många möjligheter som elev att få olika erfarenheter. Bland annat så har skolan ett samarbete med skolor i Italien och Tyskland, och du som elev har möjligheten att delta i dessa samarbeten för att lära dig mer om hur skolan och undervisningen bedrivs i de länderna. Du får även chansen att driva ett UF-företag under ett läsår, vilket innebär att du startar, driver och avvecklar ett företag under skoltid, vilket beskrivs av andra elever som ett roligt och lärorikt projekt. 

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Sunne

Videoreportage

Idrott och hälsa specialisering

Sunne Gymnasieskola/Broby erbjuder Idrott och hälsa specialisering 1 och 2, med tillval fotboll, ishockey och ridning på alla gymnasieprogram.

Träna fotboll på SG/Broby

Kurserna är både teoretiska och praktiska med stor betoning på det praktiska. Du får bl.a. en utbildning som ungdomsdomare, träna på att leda en ungdomsgrupp, lära dig att ta hand om fotbollsskador och mycket annat. Du kommer att:

 • Utvecklas som spelare genom fler utbildningstillfällen och främst sträva efter att utveckla individuella färdigheter i teknik och spelförståelse.
 • Utvecklas i ett helhetsperspektiv som individ och spelare genom ökad kunskap om fotbollsteknik, spelförståelse, psykologi och ledarskap.
 • Utveckla sin kunskap i att planera och utvärdera sin träning.
 • Utveckla en livsstil som gagnar den egna fotbollskarriären och vara en god förebild som idrottare.

Träna Ishockey på Sunne Gymnasieskola/Broby

Sunne IK har 3 instruktörer som sätter upp lagträningar och individuella program. Som elev på SG/Broby kommer du erbjudas pass på förmiddag, eftermiddag och i direkt anslutning till skoldagen. Passen är mycket bra komplement till din ordinarie lagträning. Fokus kommer att ligga på den individuella prestationen och på att bygga upp kroppen på längre sikt.

Att studera samtidigt som man satsar på hockey kräver såväl vilja som självdisciplin. Det är också viktigt att man känner sig trygg med såväl boende, kost och sömn.

Träna ridning på Sunne Gymnasieskola/Broby

Är ridsport ett av dina stora intressen? SG/Broby samarbetar med Sunne Ryttarförening.

Fokus kommer att ligga på den enskilde eleven och dennes utveckling i allt som rör ridning med häst- och stallskötsel, tränings- och tävlingsupplägg, både teoretiskt men framförallt praktiskt. Stor vikt kommer också att läggas vid att utveckla ledarskapet gentemot barn och ungdomar, säker hästhantering, hästens anatomi och fysiologi samt förebyggande och akutbehandling av skador inom ridsporten. Undervisningen kommer att ske av utbildade ridlärare och personal mot uppsatta mål, både i grupp med gemensamma träningar men även enskilt med individuella uppgifter.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Arvika. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagningen 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-816 00
Mejladress: christina.westberg@arvika.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SG/Broby
Svetsarevägen 2
686 80 Sunne

Sunne Gymnasieskola/Broby har utbildningar som bedrivs i en modern miljö med mindre klasser, vilket skapar goda relationer till klasskamraterna och lärare. SG/Broby har ett nära samarbete med näringslivet och eleven får bästa möjliga förutsättningar för framgångsrika studier. Flera utbildningar är framtagna i...

Läs mer om SG/Broby och visa alla program.

Sponsrad