Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 240,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 240,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Utbilda dig i Beteendevetenskap på Hässleholms Tekniska skola

Är du intresserad av vad som händer i världen? Vill du veta vad det är som får människor att bete sig på olika sätt?

På samhällsvetenskapsprogrammet står kunskap om människan i centrum – människan som enskild individ och tillsammans med andra. Du lär dig förstå hur samhället fungerar, från den lilla bygemenskapen till den stora internationella gemenskapen, i fredstid och situationer präglade av konflikt och oro.

Geografi , historia och religion är centrala ämnen på programmet, men även kommunikation, psykologi och språk är viktiga. Du får träna mycket på att argumentera och uttrycka dig i tal och skrift. Programmet gör dig väl förberedd för vidare studier inom det samhällsvetenskapliga och det beteendevetenskapliga området.

Beteendevetenskap

Inriktningen Beteendevetenskap fördjupar din förståelse för människors handlande och ställningstaganden. Du får kunskaper om människors utveckling och hur vi lär oss att samspela med andra människor. Du lär dig förstå vikten av ledarskap och får kunskap i konflikthantering. En viktig del är att du ska få tilltro till din egen ledarskapsförmåga. Du lär dig också om hur vi människor agerar i grupp och om hur gruppers åsikter och attityder styr vårt handlande.

Tre perspektiv

Samhällsvetenskapsprogrammet på HTS arbetar med tre perspektiv i utbildningen - lokalt, nationellt och internationellt. I årskurs 1 genomför vi en skånsk resa. I årskurs 2 är ambitionen att eleverna ska åka till Stockholm.

Utbildningens mål är att

 - på bästa sätt förbereda dig för högre studier, i Sverige såväl som utomlands,

- väcka din nyfikenhet och inspirera dig att ta reda på mer om händelser i Sverige och i omvärlden, - öka din förståelse för vår egen och andras kulturer samt att

- ge dig kunskaper att kritiskt kunna granska, diskutera och motivera synpunkter på företeelser i samhället.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Individuellt val

Idrottsutbildning, NIU 

Du kan kombinera Nationell idrottsutbildning, NIU, i fotboll med ditt program. Om du även vill läsa in grundläggande behörighet för högskolestudier, så måste du kontakta en studie- och yrkesvägledare för samtal kring din studieplan, eftersom du måste läsa utökat gymnasieprogram. Det är rektor som beslutar om utökade kurser.

Ta chansen att läsa en kurs i Brand och Räddning

Du kan välja att läsa kursen Brand och Räddning som individuellt val i årskurs 2 och 3.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hässleholms Tekniska skola
Stobygatan 7
28139 Hässleholm

Välkommen till HTS – Hässleholms Tekniska skola!

HTS präglas av ledorden kunskap, kreativitet och trygghet. Skolan har mer än 100 års erfarenhet av utbildning och undervisning. Vi erbjuder många möjligheter inom program och inriktningar. Skolan är kommunens största gymnasieskola och erbjuder de nationella programmen EK, ES, FS,...

Läs mer om Hässleholms Tekniska skola och visa alla program.

Sponsrad