Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Beteendevetenskap

På Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg kan du välja att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap eller Medier, information och kommunikation. Oavsett vilken inriktning du väljer får du en bred gymnasieutbildning som gör att du blir väl förberedd för att studera vidare på högskola eller universitet efter din examen. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig om samhället vi lever i, såväl det lokala som det globala. Här får koll på vad som händer och varför det händer!

Detta får du lära dig på programmet

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du de verktyg som behövs för att förstå din samtid och vår gemensamma historia. Du får kunskap om hur samhället och människorna i det fungerar och vad det är som styr människors handlingar och beslut. Det är självklart att ha ett internationellt perspektiv som samhällsvetare. Under utbildningen får du träna dig i ett vetenskapligt förhållningssätt, att jobba i projektform, ställa upp olika teoretiska modeller, och därefter dra slutsatser utifrån dessa. Du lär dig även att kommunicera och analysera både i tal, skrift och bild.

Möjligheter på utbildningen

Du läser programmet i modernt utrustade salar där du har tillgång till studierum för självstudier. På Birger Sjöberggymnasiet finns också ett välutrustat bibliotek som kan vara till nytta när du ska göra fördjupningsarbeten. Du kommer att få göra många studiebesök och studieresor under din utbildning. Dessutom har du stora möjligheter att bredda och fördjupa dig inom programmet.

Inriktning Beteendevetenskap

Du som väljer att läsa inriktning Beteendevetenskap får lära dig mer om människans utveckling och samspelet mellan människor. Det ingår kurser i sociologi och psykologi på inriktningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Teckenspråk

Teckenspråk

Birger Sjöberggymnasiet erbjuder också möjligheten att läsa Vård- och omsorgsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet med en unik fördjupning mot Teckenspråk. Läs mer om utbildningen i Teckenspråk här.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Birger Sjöberggymnasiet

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Emma
(5)
Jag har går sista året på samhällsprogrammet med beteendevetenskaplig inriktning och stormtrivs! Toppenbra, engagerade och kunniga lärare som vet vad de pratar om. 'Mycket koppling till verkligheten utanför och man lär sig kunskaper för livet! Arbetssätten är varierade och vi jobbar mycket med ny teknik och lär oss både självständighet och att a...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.