Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Birger Sjöberggymnasiet, i Vänersborg
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 238,3)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 238,3)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Beteendevetenskap

Världen ser annorlunda ut när du förstår hur den fungerar. Samhällsvetenskapsprogrammet handlar om samhället vi lever i, både det lokala och globala. Vill du ha koll på vad som händer och veta varför det händer? Då är programmet helt rätt för dig.

Hos oss väljer du mellan två inriktningar: Samhällskunskap eller Beteendevetenskap. Oberoende inriktning får du en bred utbildning som gör dig väl förberedd inför vidare studier på högskola eller universitet.

Programmet ger dig verktyg för att förstå din samtid och vår gemensamma historia. Du lär dig hur samhället och människorna i det fungerar och vad som styr våra handlingar och beslut. Som samhällsvetare är det självklart att ha ett internationellt perspektiv. Du lär dig att analysera och kommunicera både i bild, tal och skrift. Du får träna dig i ett vetenskapligt förhållnings-sätt, att arbeta i projektform och dra slutsatser utifrån olika teoretiska modeller. Du lär dig mer om hur vi kan skapa ett hållbart samhälle, om ledarskap och du får utveckla din källkritiska kompetens.
Hos oss studerar du i modernt utrustade salar med tillgång till studierum för egna studier och grupparbeten samt ett välutrustat bibliotek.

Du har stora möjligheter att bredda och fördjupa dig inom programmet. Vi är EU-ambassadörskolor och arbetar aktivt med frågor kring EU och mänskliga rättigheter.
Möjligheten finns också att uppleva olika intressanta studiebesök och studieresor samt att delta i internationella utbyten med andra länder.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Teckenspråk

Teckenspråk

Birger Sjöberggymnasiet erbjuder också möjligheten att läsa Vård- och omsorgsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet med en unik fördjupning mot Teckenspråk. Läs mer om utbildningen i Teckenspråk här.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Arbete efter genomförd utbildning

Många som har gått Samhällsvetenskapsprogrammet satsar efter vidare studier på att bli lärare, jurist, personalvetare, personalvetare, psykolog, projektledare, journalist, informatör, forskare, bibliotekarie eller arkitekt.

Samhällsprogrammet gör dig väl förberedd för högskola och universitet. Du har också en bred behörighet och kan bli i stort sett vad du vill inom det samhällsvetenskapliga området. Här har du möjlighet att maximera dina meritpoäng.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emma
15 dec 2016
Bästa som hänt mig!

Jag har går sista året på samhällsprogrammet med beteendevetenskaplig inriktning och stormtrivs! Toppenbra, engagerade och kunniga lärare som vet vad de pratar om. 'Mycket koppl...

Visa hela
Birger Sjöberggymnasiet
Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

Välkommen till Birger Sjöberggymnasiet!

Vid Birger Sjöberggymnasiet arbetar ca 180 lärare och gemensam personal för att ge ca 1 033 elever en bra gymnasieutbildning. Vi arbetar i olika programarbetslag och verkar för ett flexibelt arbetssätt för elever och personal. Vi tror att du som väljer...

Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Sponsrad