Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Tullinge gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 180 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 230,0
    (medelvärde: 267,3) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap  på Tullinge GymnasiumLäs Beteendevetenskap på Tullinge gymnasium

Vill du förändra samhället? Tycker du om att engagera dig i frågor som har med demokrati, makt och kommunikation att göra? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet på Tullinge gymnasium ett bra val för dig. 

På Tullinge gymnasium får du med dig de ämneskunskaper och vetenskapliga verktyg som du behöver för vidare studier. Du studerar människans roll i samhället, både historiskt och i nutid, i ett mer nära perspektiv och internationellt sett. 

Samhällsvetenskapsprogrammet rustar dig till att bli en aktiv medborgare med möjlighet att vara med och påverka din omvärld. 

Skolan erbjuder två inriktningar: Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap. Båda inriktningarna ger dig en bra grund för fortsatta studier på högskola och universitet. 

Inriktning Beteendevetenskap

Inriktningen mot beteende är för dig som är intresserad av mänskligt beteende. I din utbildning får du kunskaper som ger dig större förståelse för dig själv och andra. Genom kurser som till exempel psykologi och kommunikation lär du dig mer om hur människor samspelar med varandra. Du får också lära dig hur människor formas och utvecklas i olika miljöer. I sociologi och pedagogiskt ledarskap studerar du människan som individ, gruppmedlem och som del i samhället. Du erbjuds också kontakt med arbetslivet genom besök, fältstudier och praktik.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Tullinge gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tullinge gymnasium

Tullinge gymnasium

Välkommen till Tullinge gymnasium

Tullinge gymnasium är uppbyggd som ett campus med flera mindre hus i ett grönområde. Skolan har bibliotek, skolrestaurang med eget kök, uteservering, cafeteria, idrottssal och gym för eleverna.  Skolan är en mindre kommunal skola som erbjuder fem olika program:  Ekonomiprogrammet Naturvetenskapsprogrammet ...


Läs mer om Tullinge gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tullinge gymnasium

Alfred Nobels Allé 206
146 80 Tullinge

 Visa telefonnummer
www.tullingegymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Tullinge gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: